вівторок, 30 червня 2009 08:40

Єменський літак повторив трагічну долю Air France

Єменський літак повторив трагічну долю Air France

Літак Єменської авіакомпанії, на борту якого, за попередніми даними, знаходилось 150 людей, впав в Індійський океан. За словами представників авіаційної влади Ємену, літак зазнав аварії за годину до запланованої посадки в столиці Коморських островів - місті Мороні.

Представники поліції Коморських островів в інтерв"ю Reuters також підтвердили, що літак зазнав катастрофи над океаном. При цьому вони повідомили, що Коморські острови не мають в своєму розпорядженні засобів, необхідних для проведення рятувальної операції на воді.

Агентство Associated Press, що зв"язалося з представниками аеропорту столиці Ємену, звідки вилетів літак, повідомляє, що пасажирами рейсу в основному були громадяни Коморських островів, які повертались з Парижу. Між тим, агентство AFP з посиланням на представників паризького аеропорту імені Шарля де Голля повідомляє, що серед пасажирів літака A310-300 були громадяни Франції.

У аеропорту імені Шарля де Голля в Парижі організований штаб з надання допомоги родичам пасажирів, які летіли рейсом Yemenia Airways.

Дані про кількість пасажирів і членів екіпажу, які знаходилися на борту літака, різняться. Так, Reuters з посиланням на представників Yemenia Airways повідомляє, що на борту знаходилось 142 пасажири, громадяни Франції та Коморських островів, і 11 членів екіпажу. AFP з посиланням на представників аеропорту імені Шарля де Голля повідомляє про 147 пасажирів.

Єменська авіакомпанія виконувала стикувальний рейс. Вранці в понеділок, 29 червня, A330-200 Yemenia Airways вилетів з Парижу до Сани, столиці Ємену, з проміжною посадкою в Марселі. У Сані пасажири стикувального рейсу пересіли на A310-300 і відправились до Мороні, столиці Коморських островів. За годину до запланованої посадки в Мороні літак пропав з екранів радарів. Представники влади острівної держави повідомили, що літак впав в Індійський океан.

Нагадаємо, 1 червня 2009 року літак A330-300 компанії Air France, що прямував в аеропорт імені Шарля де Голля з Ріо-де-Жайнеро, зазнав аварії над Атлантичним океаном. Всі 228 осіб, які знаходились на борту авіалайнера, загинули.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Єменський літак повторив трагічну долю Air France». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути