пʼятниця, 21 квітня 2023 17:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Ексзаступнику міністра та керівнику департаменту Міноборони повідомили про нову підозру

Ексзаступнику міністра та керівнику департаменту Міноборони повідомили про нову підозру
ДБР спільно з НАБУ повідомили про нову підозру колишнім заступнику міністра та керівнику департаменту Міноборони. Фото: dbr.gov.ua

Працівники ДБР спільно з НАБУ у межах спільної слідчої групи повідомили нову підозру колишнім заступнику міністра оборони України та т.в.о. директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони України.

Вони під час закупівлі продуктів для армії завдали збитків державі на 12 млн грн. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У грудні 2020 – січні 2021 років керівник департаменту Міноборони уклав договори про закупівлю послуг з організації харчування Збройних сил України на 2021 рік.

Надалі, за вказівкою заступника міністра оборони України, він незаконно підписав вісім додаткових угод з постачальниками зі свідомо невигідними для ЗСУ умовами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із заставою в 400 млн грн: звільненого заступника міністра оборони заарештували

ДБР викрило оборудку у жовтні 2021 року та згодом передала справу до НАБУ.

В ході подальшого спільного розслідування було встановлено, що умисні протиправні дії посадовців також завдали майнову шкоду ЗСУ через додаткові витрати військових частин під час здійснення перерозподілу непорушних запасів продовольства.

Крім того, оборудка призвела до зниження бойової готовності, обороноздатності Збройних сил України, підриву авторитету ЗСУ та створила потенційну загрозу основам національної безпеки України, які призвели до інших тяжких наслідків в особливий період.

Ексзаступнику міністра оборони та екскерівнику одного із департаментів Міністерства оборони України повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та про нову підозру.

Звільнений після корупційного скандалу колишній заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов відкинув підозру у лобіюванні неякісних закупівель.

Він каже, що керівництво не мало претензій до його роботи.

Щодо закупівлі військової амуніції він сказав, що вони відбувались навесні 2022 року. Тоді кількість військовослужбовців зросла у кілька разів.

Раніше правоохоронці повідомили про підозру йому, колишньому виконувачу обов'язків директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдану Хмельницькому та ексзаступнику державного підприємства "Промоборонекспорт" Володимиру Терещенку. Хмельницького заарештували.

Зараз ви читаєте новину «Ексзаступнику міністра та керівнику департаменту Міноборони повідомили про нову підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути