Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2010 14:43

Екс-суддя Зварич голодує 21 день

Екс-суддя Зварич голодує 21 день

Екс-голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич повертає усю їжу, яку йому дає адміністрація слідчого ізолятора. Протягом півмісяця екс-суддя п"є лише воду з-під крана. Вимагає, аби звільнили з посади керівників генпрокуратури, СБУ та вибачень від президента Віктора Ющенка, повідомила адвокат Зварича Руслана Юхименко на брифінгу у вівторок.

1 лютого Зварич відмовився від медикаментів, які йому пропонував медперсонал СІЗО.

"Ющенко називав його хабарником без відповідного рішення судді. Тепер повинен вибачитися! Це не реально? Тоді мій підзахисний голодуватиме до смерті! Здається, без їжі пересічна людина може жити місяць", - переконує адвокат.

Востаннє Зварич діставав продуктову посилку від дружини 15 січня. В нього часто підвищується тиск, болить голова, загострилися хронічні хвороби серця, виникає запаморочення. Втратив близько десятка кілограмів.

"З середини січня ми розпочали ознайомлення з матеріалами кримінальної справи. Через погане самопочуття Ігор Степанович часто просить відпочинку. З 43 томів поки прочитали лише один", - каже Юхименко.

У ніч на 3 лютого близько 2.00 в камері, де утримується під вартою Ігор Зварич, обвалилася стеля. Брила з каменю, цегли, дерева та цементу розмірами приблизно 1,5 х 0,5 м впала неподалік лежаків, на яких спали ув"язнені. Ніхто не постраждав.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Екс-суддя Зварич голодує 21 день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути