середа, 04 грудня 2019 16:33

Екс-регіонал вимагає повернути вулиці героя АТО стару назву "Кремлівська"

Екс-регіонал вимагає повернути вулиці героя АТО стару назву "Кремлівська"
Підготовче засідання в Запорізькому адмінсуді у справи оскарження перейменування вулиць відклали через неявку заявника. Фото: radiosvoboda.org

У Запорізькому окружному адмінсуді повторно слухається справа, в якій оскаржується розпорядження обласної державної адміністрації про перейменування у Запоріжжі вулиці Кремлівської на честь Героя Небесної Сотні запорожця Сергія Синенка.

За інформацією Радіо Свобода, позивачем виступає екс-депутат Запорізької міської ради від Партії регіонів, голова організації "Полк Перемоги" Андрій Іванов.

Іванов заявляє, що перейменування вулиці було проведено без проведення громадських зборів з обговорення пропозиції з перейменування вулиці. Тож, відповідно, в рішенні про перейменування не врахували думку місцевих мешканців.

У Запорізькій ОДА позов вважають необґрунтованим і зазначають, що рішення про перейменування вулиці приймалося в рамках реалізації законів з декомунізації.

4 грудня у Запорізькому окружному адмінсуді мало відбутися підготовче засідання у справі, однак слухання справи перенесли через неявку Андрія Іванова та представників Запорізької міської ради. Натомість на підготовче засідання прийшли люди, для яких важливе питання перейменування вулиці.

Зокрема, підтримати ідею перейменування прийшов батько Сергія Синенка, а також волонтери, ветерани війни на Донбасі та громадські активісти, які виступають проти повернення вулиці старої назви Кремлівська. Вони принесли із собою до суду національні прапори та великий плакат з портретами Героїв Небесної Сотні.

На засідання також прийшла група мешканців вулиці та голова одного з місцевих ОСББ. що не згодні з перейменуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичну вулицю назвуть на честь загиблої Аміни Окуєвої

23 жовтня 2019 року Верховний суд України у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду постановив повернути розгляд справи щодо перейменування у Запоріжжі вулиці Кремлівської на вулицю Синенка до суду першої інстанції.

Позаторік Андрій Іванов також намагався оскаржити розпорядження Запорізької ОДА про перейменування вулиці у Запорізькому окружному адмінсуді та Дніпропетровському апеляційному адмінсуді. Утім, обидва суди відмовили задовольнити його позов.

2017 року Андрій Іванов також позивався до мера Запоріжжя і міської ради щодо перейменування вулиць Жукова та Героїв Сталінграда, а також судився з обласною державною адміністрацією щодо перейменування у Запоріжжі вулиць Тимошенка, маршала Чуйкова, Толбухіна і Ватутіна. У задоволенні його позовів суди відмовили.

Екс-регіонала, власника центрального продуктового ринку в Івано-Франківську, Ігоря Халаменду, облили фекаліями.

Зараз ви читаєте новину «Екс-регіонал вимагає повернути вулиці героя АТО стару назву "Кремлівська"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути