середа, 20 лютого 2019 17:04

Екс-президент Польщі розповів про розвиток стосунків Росії та Америки

Екс-президент Польщі розповів про розвиток стосунків Росії та Америки
Відносини між двома ядерними державами можуть погіршуватися.Фото:vgolos.com.ua

В найближчі кілька років передбачається сильна напруга в стосунках РФ і США, - розповів екс-президент Польщі Александр Квасневський в інтерв'ю LIGA.net.

"Я не думаю, що США зможе використовувати українське питання, як тиск на РФ. Ракетний договір обговорювався ще до президентства Дональда Трампа, до анексії Криму та війни, до Донбасу 2014 року. І РФ не зробила абсолютно нічого, щоб зменшити цю напругу, яке є. Останній приклад - взяття в полон українських моряків. Якби РФ хотіла зробити який-небудь позитивний гуманітарний жест, то вона могла звільнити цих людей. Але цього не відбувається. Росія не готова робити нічого назустріч світу, а у Заходу немає більше ніякої можливості впливати на Кремль, крім як продовжувати санкції і, можливо, розширити їх з часом", - заявив Александр Квасневський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Страшний вибір", - Квасневський прокоментував можливе президентство Зеленського

ВІн також запевнив, що Північний потік-2 запустять.

"Меркель це підтвердила. Туди пішли великі інвестиції з різних сторін. У цій ситуації потрібно створити такі умови і закони, які гарантують Україні та Польщі прокачування газу через їх території".

Ракетний договір між СРСР та США про ліквідацію ракет середньої та малої дальності був підписаний генсеком СРСР Михайлом Горбачовим та президентом США Рональдом Рейганом у Вашингтоні 8 грудня 1987 року та набув чинності 1 червня 1988 року. Сторони прагнули недопустити ядерну війну. Учасники договору взяли зобов'язання не виробляти, не випробовувати та не розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої (1000-5500 км) і малої (500-1000 км) дальності.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президент Польщі розповів про розвиток стосунків Росії та Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути