понеділок, 21 грудня 2020 10:52

Експерт з поганих доріг Рауль Чілачава перевірив, як за рік змінилася траса Кропивницький - Кривий Ріг

У 2-му епізоді проєкту "Найгірші дороги в Україні. Аудит "Великого будівництва" відеоблогер Рауль Чілачава, який вже тривалий час інспектує стан доріг в Україні, проїхав дорогою національного значення Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя від Кропивницького до Кривого Рога і показав, наскільки траса змінилася за рік.

"Рівно рік тому ми подорожували цим відрізком дороги. Там тоді реально можна було втратити і підвіску, і автомобіль", - сказав Чілачава на початку маршруту.

 

Побачене вразило блогера: "Дорожнім покриттям я задоволений. Будують відбійники, облагороджують узбіччя, є ливнівки. Перші 20 кілометрів - це не європейський автобан, але якісна європейська дорога якогось місцевого значення".

За 20 км картина не змінилася, на шляху автомобіля Чілачави, як і раніше, був новий асфальт.

"Україна - гарна країна. І тепер, коли з'являються якісні дороги, цю саму красу можна нарешті розгледіти. Тому що раніше ви були зосереджені тільки на виживанні. І ось ця нова інфраструктура з красивими дорогами, з правильною розміткою, цю красу відтіняє і підсилює. Красиво, здорово", - коментує він.

 

Для чистоти експерименту Чілачава звернув з траси і повторив торішній маршрут, щоб перевірити стан найбільш зруйнованої ділянки в районі Петрово. На цьому напрямку картина мало змінилася, хоча і тут Чілачаві трапилися ділянки з новим асфальтом.

 

"Так, безумовно, залишається питання, як довго вона протягне, - оцінив побачене блогер. - Але, як на мене, якщо тут не їздитимуть якісь грандіозні величезні фури, а пересуватимуться просто місцеві жителі, то ця дорога простоїть тут вічно. І це точно в тисячу разів краще, ніж те, що було тут раніше".

Проїхавши все ще не оновленою ділянкою, Чілачава повернувся на відновлену трасу і показав, як би протікала його поїздка, якби він не відхилився від маршруту.

"За підсумками перших 2 епізодів я готовий зробити висновок про те, що дороги в нас з'явилися. Залишилося тепер побудувати міста, у які хотілося б їхати по цих дорогах", - сказав Чілачава у фіналі 2-го епізоду.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що в рамках "Великого будівництва" 2020 року відновили 103 км траси Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя у Кіровоградській і Дніпропетровській областях.

Зараз ви читаєте новину «Експерт з поганих доріг Рауль Чілачава перевірив, як за рік змінилася траса Кропивницький - Кривий Ріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути