понеділок, 14 січня 2019 20:19

Екс-міністру оборони оголосили про підозру в держзраді

Екс-міністру оборони оголосили про підозру в держзраді
Саламатін здійснював дії, спрямовані на витіснення України з світових ринків зброї на користь РФ. Фото: УНІАН

Колишньому міністру оборони Дмитру Саламатіну оголосили підозру про участь у складі злочинної організації екс-президента Віктора Януковича.

Також йому інкримінують заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинення державної зради в інтересах Російської Федерації, підрив обороноздатності, державної та економічної безпеки України шляхом вчинення умисних дій, спрямованих на витіснення України зі світових ринків зброї на користь РФ, повідомив у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Тільки умисні дії Саламатіна по зриву контракту між казенним підприємством "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова", державним підприємством "Антонов" та державним підприємством "СЗТФ "Прогрес" та Міноборони Республіки Ірак на постачання, ремонт, обслуговування військової техніки призвело до збитків України на 560 млн доларів США", - наголосив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві потрапив за ґрати суддя з Криму

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган додала, що дії Саламатіна призвели до суттєвого погіршення відносин між Україною та Іраком, дострокового припинення контрактів, й надали можливість Російській Федерації посилити свої переговорні позиції на цьому ринку як конкурента України. Як наслідок, з часу зриву Іракських контрактів Україна не уклала жодного аналогічного широкомасштабного контракту у військовій сфері.

Суддю Апеляційного суду Дніпропетровської області Валерія Чорнобука, якому інкримінують порушення присяги, поновили на посаді.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністру оборони оголосили про підозру в держзраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути