Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2010 17:27

Ейфелева вежа втрачає популярність

Ейфелева вежа втрачає популярність

Відвідуваність однієї з найпопулярніших туристичних пам"яток в світі - паризької Ейфелевої вежі в 2009 році вперше за останні п"ять років знизилася на тлі світової фінансової кризи, повідомляє компанія-оператор вежі SETE.

За даними SETE, в 2009 році башту відвідали лише 6,6 мільйона осіб, що на 300 тисяч менше, ніж роком раніше. Аналітики тургалузі відзначають, що падіння інтересу до символу Франції, відбулося, не дивлячись на цілу низку рекламних і розважальних заходів, приурочених до 120-річчя введення вежі в експлуатацію.

Як відзначає SETE, зниження кількості відвідувачів особливо відчувалося в першому кварталі, що "в основному пояснювалося ефектом світової економічної кризи". При цьому частка іноземців серед всіх відвідувачів вежі минулого року склала 71% проти 75% роком раніше.

Компанія-оператор минулого року зіткнулася і з іншими складнощами. Ейфелева вежа закривалася в січні під час сильного снігопаду і в квітні через страйк співробітників.

Ейфелева вежа була відкрита 31 березня 1889 року і служила своєрідними воротами для проходу на територію Всесвітньої виставки. За 120 років вона стала найпопулярнішим в світі пам"ятником з платним входом. До 31 грудня 2008 року на вежу піднялися 243,4 мільйона туристів.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «Ейфелева вежа втрачає популярність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути