четвер, 17 грудня 2020 08:50

Єгипет посилив правила в'їзду: що треба знати українським туристам

Єгипет посилив правила в'їзду: що треба знати українським туристам
Єгипет посилив вимоги до тесту на коронавірус для українських туристів. Фото: pixabay.com

Єгипет посилив контроль за достовірністю сертифікатів з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус, які повинні мати українці у віці від 6 років.

Сертифікат повинен містити підпис лікаря або спеціальний QR-код, повідомляє пресслужба посольства України в Єгипті в Facebook.

"Усі без винятку громадяни у віці від 6 років, які перетинають єгипетський державний кордон, зобов'язані мати при собі сертифікат з негативним результатом ПЛР-тесту, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до прибуття", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці розкуповують тури на зимові свята: де відсвяткувати Новий рік в умовах локдауну

Зазначається, що вимоги до сертифікатів ПЛР-тестів полягають в тому, що сертифікат повинен мати точну дату і час складання тесту, виданий офіційною лабораторією, зареєстрованою в державі походження документа. Повинен містити печатку лабораторії, підпис лікаря та/або QR-код, що містить посилання на результат тесту на офіційному сайті лабораторії, не містити ніяких виправлень або поправок, містити інформацію про проведений вид тесту. Має бути обов'язково вказано, що особі було проведено тестування типу RT-PCR.

Крім того, сертифікат повинен бути виданий англійською мовою, містити інформацію про особу, якій належить тест. Не приймаються заповнені від руки сертифікати.

У разі виникнення сумнівів у достовірності тесту, єгипетська сторона залишає за собою право на проведення повторного тесту після прильоту. Туристів з позитивними результатами ПЛР-тестів, зроблених після прильоту в аеропортах курортних міст, буде ізольовано в окремих корпусах на території заброньованих ними готелів до моменту отримання негативного результату повторного тесту. Таким туристам забороняється залишати номера і вільно переміщатися по території готелю.

У курортній і популярній для українців Туреччині спостерігається зростання кількості хворих. Але влада країни не планує посилювати правила в'їзду для українських туристів найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет посилив правила в'їзду: що треба знати українським туристам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути