вівторок, 27 квітня 2010 10:31

Джордж Буш в книзі мемуарів виправдався за Ірак і 11 вересня

Джордж Буш в книзі мемуарів виправдався за Ірак і 11 вересня
Джордж Буш-молодший випустить мемуари. Хоча сповідь колишнього президента США з"явиться на прилавках книжкових магазинів лише в листопаді поточного року, але деякі її подробиці вже відомі. Назву книги можна перекласти як "Моменти вибору".

Деякі цитати з книги приводить британське видання The Guardian. Так, одним із найскладніших етапів свого життя Джордж Буш називає період боротьби з алкоголізмом. Зловживати спиртним він почав ще в студентські роки, і побороти згубну звичку не міг протягом десятиліть, допоки - вже в сорокарічному віці - не звернувся до релігії і здорового способу життя. "Одним із найважливіших кроків у моєму житті стало рішення боротися з алкоголізмом", - згадує автор.

Не обійшлося і без опису тягот президентства. Згадуючи теракти 11 вересня, Джордж Буш молодший наполягає, що його поведінка в цей день була виправданою. Президент США тоді знаходився в одній з американських шкіл і, незважаючи на повідомлення про атаки, візит не перервав.

"Всі пам"ятають, де вони були 11 вересня 2001 року. Я теж пам"ятаю, де знаходився - в школі у Флориді. Слухав, як діти читають казку про вперту козу. У цей час голова адміністрації Ендрю Кард прошепотів мені, що стався теракт. Тим не менше, я вирішив дослухати дітей. Мене критикували за це, але я знав, що мене очікує найскладніший день президентства, і що треба бути зібраним. І я не міг дозволити собі відволіктися і поставити запитання про те, чим закінчилася казка", - зізнався екс-президент США.

Буш також назвав вторгнення до Іраку помилковим, але провину переклав на своїх радників, які, за його словами, і приймали підсумкове рішення. "Рішення про вторгнення в Ірак далося мені нелегко. Будучи на високій посаді, важливо вміти делегувати повноваження, і я ні разу не пошкодував про те, що рішення в підсумку прийняли мої радники", - пише він.

Варто відзначити, що за подібну відвертість видавництво заплатило Джорджу Бушу-молодшому сім мільйонів доларів - удвічі менше, ніж свого часу отримав за свою автобіографію Білл Клінтон.

Вести
Зараз ви читаєте новину «Джордж Буш в книзі мемуарів виправдався за Ірак і 11 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути