Ексклюзиви
пʼятниця, 29 лютого 2008 10:54

Джон Маккейн вважає, що він місцевий

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Джон Маккейн 28 лютого заявив, що місце його народження не може бути перепоною до його обрання главою держави, повідомляє Reuters.

За словами сенатора від Арізони, який народився 1936 року в районі Панамського каналу, його висунення в президенти не суперечить конституції США, в якій сказано, що главою держави може стати тільки громадянин, що народився на території країни.

Маккейн апелює до того факту, що Панамський канал на момент його народження перебував під американським управлінням. За його словами, юристи вивчили питання з місцем його народження ще 2000 року, коли він вперше виставив свою кандидатуру в президенти, і заявили, що жодних перешкод його висуненню немає.

"Заборона на участь у виборах для сина американського військовослужбовця, народженого на американській території, – це явно не те, про що думали батьки-засновники держави", – сказав кандидат-республіканець, виступаючи на зборах прихильників у Далласі.

Маккейн був змушений знову торкнутися цієї теми після того, як у американській пресі стали з"являтися статті, що ставлять під сумнів його право на висунення в президенти країни.

Нагадаємо, що Джон Маккейн фактично став єдиним кандидатом на пост президента США від республіканців. Вибори глави держави відбудуться в листопаді 2008 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Джон Маккейн вважає, що він місцевий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути