середа, 14 жовтня 2009 13:40

Джексона посмертно номінували на п"ять премій MTV AMA

Джексона посмертно номінували на п"ять премій MTV AMA

Американський співак Майкл Джексон, який раптово помер 25 червня 2009 року, посмертно номінований на п"ять музичних премій American Music Awards (AMA).

Виконавець претендує на нагороди в номінаціях "Артист року", а також "Кращий альбом" і "Кращий виконавець" в категоріях поп/рок і соул/R&B.

Претенденти на AMA, одну з найпрестижніших музичних премій США, відбираються за кількістю проданих дисків і частоті трансляцій пісень по радіо. Згідно з даними компанії Nielsen Soundscan, з моменту смерті Майкла Джексона в США було продано 5,7 мільйона його дисків. Перевидана збірка хітів виконавця "Number Ones", спочатку випущена в 2003 році, до справжнього моменту розійшлася тиражем в 1,9 мільйона екземплярів і є диском, що найбільше продавався за рік.

Тільки 19-річній кантрі-виконавиці Тейлор Свіфт вдалося обійти "короля поп-музики" за кількістю номінацій на AMA 2009: їх у співачки шість. Чотири номінації отримав репер Емінем; по три у співачок Бейонсе і Lady Gaga, репера T.І. і гуртів Black Eyed Peas і Kings of Leon.

У найпрестижнішій номінації "Артист року" з Джексоном змагатимуться Тейлор Свіфт, Емінем, Kings of Leon і Lady Gaga.

Церемонія вручення премій AMA 2009 відбудеться 22 листопада в Лос-Анджелесі. З музикантів свої виступи на церемонії вже підтвердили Аліша Кіс, Black Eyed Peas, Дженніфер Лопес і Адам Ламберт, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Джексона посмертно номінували на п"ять премій MTV AMA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути