середа, 18 вересня 2019 11:17

Двоє лікарів Інституту раку вимагали від онкохворих гроші за безкоштовні ліки

Двоє лікарів Інституту раку вимагали від онкохворих гроші за безкоштовні ліки
Фото: з відкритих джерел

Двоє лікарів Національного інституту раку вимагали від онкохворих пацієнтів гроші за ліки, які мають надаватися державою безкоштовно. Їм повідомили про підозру.

Наразі встановлено 7 потерпілих, які сплатили медикам майже 40 тис грн, повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

"Лікарі запевняли пацієнтів, що кількість препаратів, закуплених за державні кошти, дуже обмежена. Тому, щоб отримати безкоштовні ліки, медики вимагали від громадян винагороду, у тому числі під виглядом благодійної допомоги. Так, суми за один курс хіміотерапії коливалися від 1,5 до 18 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-чиновник вийшов під заставу

Прокуратура повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інститут раку та лікарю-онкологу. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень.

Ортопед-травматолог Роман Горобець пропрацював у державній медицині 12 років. Там за роки роботи він ставав свідком численних корупційних схем. Про основні з них він вирішив заявити відкрито, виклавши у вільний доступ відео, зняте близько трьох років тому.

Зараз ви читаєте новину «Двоє лікарів Інституту раку вимагали від онкохворих гроші за безкоштовні ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути