Ексклюзиви
середа, 23 грудня 2009 12:34

Дві тисячі іспанців виграли в лотерею по 300 тисяч євро

Дві тисячі іспанців виграли в лотерею по 300 тисяч євро
Традиційна передріздвяна лотерея ощасливила 1950 іспанців. Кожен з них виграв головний приз по 300 тисяч євро, повідомляє канал "Вести". Лотерея El Gordo ("Товстун") входить до числа найбільших по загальній сумі виграшів. Цього року на призові пішли в цілому 2 мільярди 320 мільйонів євро, збори від продажів квитків склали лише трохи більше - 2 мільярдів 700 мільйонів. Залишок піде в державну казну. За підрахунками організаторів, кожен учасник витратив на квитки в середньому по 60 євро.

Ця лотерея вважається найщедрішою до її учасників по співвідношенню між виручкою від продажів квитків і сумою призових виплат. Проте, другий рік підряд виручка падає унаслідок кризи. Минулого року виручка склала 2,7 млрд євро, що на 3% нижче, ніж в позаминулому. В той же час призовий фонд залишився без змін, повідомляє AFP, посилаючись на державне лотерейне агентство Іспанії.

Інша особливість цієї лотереї - в тому, що замість формування одного великого джек-поту виграш розподіляється між великою кількістю учасників в рівних долях. На цей раз виграв номер 78294. Всі ці квитки були продані в лотерейній лавці в робочому кварталі Тетуан, що в центрі Мадрида, де проживає безліч іммігрантів з латиноамериканських країн.

Лотерея проводиться з 1812 року і приурочена на початок різдвяного сезону. У неї грає близько 80% іспанців. Вони часто вибирають номери, співпадаючі з важливими датами. Цього року особливо популярний був номер 25609, який відповідає даті смерті Майкла Джексона (25 червня 2009 року), але цей номер нічого не виграв.

Зараз ви читаєте новину «Дві тисячі іспанців виграли в лотерею по 300 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути