четвер, 23 квітня 2009 08:55

Два роки тому помер Борис Єльцин

В четвер, 23 квітня, виповнюється два роки з того дня, коли не стало першого президента Росії Бориса Єльцина. Він помер 23 квітня 2007 року в Москві на 77-му році життя.

Перший глава Росії помер від прогресування серцево-судинної поліорганної недостатності, тобто від порушення функцій всіх внутрішніх органів, викликаного захворюванням серцево-судинної системи.

Відомо, що у Єльцина було хворе серце: 5 листопада 1996 року він переніс операцію аорто-коронарного шунтування.

Борис Єльцин похований на центральній алеї Новодєвічого кладовища. Родичі першого президента Росії вибрали для поховання ділянку розміром 3 Х 2,6 метра, поряд з ним немає інших могил.

Після смерті президента РФ в Москві не з"явилося ні площі, ні вулиці Єльцина, проте великій і найсучаснішій бібліотеці в Санкт-Петербурзі привласнено ім"я Б. Єльцина. У Киргизії одну з безіменних вершин назвали "піком Єльцина". Влітку 2008 року в Красноярську відкрили бронзовий пам"ятник Борису Єльцину - на території Сибірського федерального університету.

Єльцин був обраний першим президентом Росії 1991 року. 1996 року він був переобраний на другий термін. 31 грудня 1999 року Єльцин склав з себе повноваження президента РФ і передав їх прем"єр-міністрові Володимиру Путіну.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Два роки тому помер Борис Єльцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути