Ексклюзиви
субота, 31 жовтня 2020 16:02

Інші теж убивають – селяни виправдовуються за обрання Лозинського

Інші теж убивають – селяни виправдовуються за обрання Лозинського
Замість 15 років Лозинський відсидів чотири. Фото Уніан

Журналісти поцікавилися у жителів Підвисоцького ОТГ Кіровоградської області, чому вони проголосували на місцевих виборах за засудженого за вбивство екс-нардепа Віктора Лозінського.

Про це йдеться в сюжеті Бігус.інфо.

Спочатку селяни відмовлялися відповідати, чи підтримували Лозинського на виборах, але потім підтвердили.

"Це конфіденційна інформація. За результатами видно ж, що проголосували ... Це таке ... Що було раніше - я там не був, що було раніше. Ми будемо дивитися, що буде тепер", - сказав житель Підвисоцького.

Це ж в коментарі ведучого заявила інша мешканка села. На уточнення журналіста, чи знає вона про вбивство, скоєне Лозинським, жінка відповіла ствердно.

"Ну і що? Що тут такого? А скільки у вас там в Києві депутати вбивають людей машинами на смерть збивають. Так хто там знає, полював чи що ?! Боже, ну як на полювання ходять, там випадковості всякі є", - сказала мешканка.

Ще один чоловік пояснив, що Лозинський зробив "багато добра".

"Ви знаєте, скільки тут він зробив? Інші теж вбивають. Це таке. Те, що він людину вбив, то таке. А скільки він добра зробив для людей. І люди за ним пішли: машину" швидку "взяв, садок зробив, лікарню робив, школу робив. Старим дрова дає. Що вам треба?", - пояснив він.

Сам Лозинський напередодні виборів дав інтерв'ю, в якому назвав себе директором агропідприємства і заявив, що домігся справедливості і зняв всі судимості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура виступила проти зняття судимості з екс-нардепа Віктора Лозінського

У 2007 році Лозинський, який був аграрним бізнесменом в Кіровоградській області, обирався депутатом парламенту від БЮТ. 16 червня 2009 р поблизу смт Голованівськ сталося вбивство. Після інциденту з компанією в складі Віктора Лозинського, прокурора району, начальника міліції району та єгеря загинув місцевий житель Валерій Олійник. Сам Лозинський наполягав, що це була самооборона. Верховна Рада зняла з Лозинського недоторканність і позбавила мандата, після цього він зник, його оголосили в розшук. Віктора Лозінського затримано у березні 2010 року. Його звинуватили в умисному вбивстві. За версією слідства, місцевого жителя убили з дробовика, який зазвичай використовують на полюванні. У квітні 2011 року Лозінського засудили на 15 років ув'язнення. Він повинен був вийти на свободу у 2025 році, винним себе не визнав. Крім Лозинського, винними у вбивстві Олійника визнали колишнього прокурора Голованівського району Євгена Горбенка (засуджений до 9 років в'язниці), колишнього начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського (5 років позбавлення волі), а також єгеря Василя Перепелицю (4 роки в'язниці). У 2012 році апеляційний суд пом'якшив вирок до 14 років. У 2013 році Вищий спецсуд змінив статтю звинувачення з вбивства на хуліганство, що зменшило термін ув'язнення до 10 років. Після чотирьох років за гратами в червні 2014 го Сергій Лозинський вийшов на свободу "за станом здоров'я" .Проте після громадського резонансу прокуратура домоглася повернення Лозинського до в'язниці. Уже в 2016 р Лозінському перерахували термін ув'язнення за "законом Савченко", згідно з яким день в СІЗО вважається за два, і він вийшов на свободу. У травні 2019 р Дніпровський районний суд Києва взагалі зняв судимість з Віктора Лозинського. А в вересні це рішення, як заявляє Лозинський, підтвердив Верховний Суд.

Зараз ви читаєте новину «Інші теж убивають – селяни виправдовуються за обрання Лозинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути