четвер, 15 липня 2010 09:28

Довгий каже, що вулицю Мазепи перейменували для компромісу

Довгий каже, що вулицю Мазепи перейменували для компромісу

Заступник Київського міського голови - секретар Київради Олесь Довгий пояснив рішення Київради про перейменування частини вулиці Івана Мазепи у Лаврську необхідністю знайти компроміс із духівництвом.

За словами секретаря Київради, він особисто не голосував за це перейменування.

"У мені боролися дві речі. Одна – як людини, яка вболівала і вважала справді правильним перейменування вулиці Січневого повстання в Мазепи, бо Мазепа – це меценат, який зробив дуже багато для Києва, залишив багато по собі саме на цій вулиці, він заслуговує на те, аби вона носила його ім"я", - відзначив Довгий, звернувши увагу, що з величезним задоволенням приймав рішення про перейменування в 2007 році.

"Але кожна медаль має дві сторони. Московський патріархат не вважає можливим перебувати на вулиці Мазепи. Духовенство все одно б не залишило цього питання, постійно педалювало його, і воно час від часу поставало б на порядку денному. Тому я доклав чимало зусиль, щоб знайти компроміс", - продовжив Довгий, зазначивши, що частина вулиці на сьогодні все ж таки носить ім'я видатного мецената.

"Я вважаю, що, ухваливши таке рішення, ми частково зняли конфлікт", - сказав він.

Як повідомлялося, 8 липня Київська міська рада прийняла рішення про перейменування частини вулиці Івана Мазепи - від площі Слави до площі Героїв Великої Вітчизняної війни - на вулицю Лаврську. За це проголосувало 64 з 113 депутатів, присутніх у залі.

У свою чергу, голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що Київрада має займатися важливішими проблемами, ніж перейменування вулиць.

"Я ставлюся до цього як до рішення Київради. Але моя позиція полягає в тому, що потрібно не займатися перейменування, зносом. Потрібно, щоб була якась їх історія", - сказав він.

На думку голови ВР, навряд чи це рішення Київради приведе до якогось протистояння. "Навряд чи буде протистояння, оскільки нікому протистояти: всі або на городах, або на відпочинку", - зазначив Литвин.

УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Довгий каже, що вулицю Мазепи перейменували для компромісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути