понеділок, 18 квітня 2022 14:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Дорога в Гаагу: показали генерала, який керує операцією із захоплення Маріуполя

Українська розвідка Міноборони здобула дані на російських воєнних злочинців.

Вони належать до найвищого командного складу. Саме вони виконують накази путінського режиму зі знищення України, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України в Telegram.

Опублікували повну інформацію ще про трьох військових - Сергія Киселя, Володимира Кравченка, Андрія Мордвичева.

Автор: Фото: t.me/DIUkraine
  Показали трьох російських генералів, які знищують українські міста
Показали трьох російських генералів, які знищують українські міста

"Сергій Кисель - колишній командувач 1-ї танкової армії (в/ч 73621, Баківка, Одинцовський район, Московська область) Західного військового округу ЗС РФ, генерал-лейтенант. Брав безпосередню участь у відкритому військовому вторгненні в Україну – командував підрозділами 1-ї танкової армії, виділеними до складу угруповання військ, що діє на Сумському та Харківському напрямах", - ідеться в повідомленні розвідки.

У період з лютого до березня 2022 року керував діями підлеглих сил під час операції із захоплення північно-східних регіонів України. Військовослужбовці зазначених підрозділів причетні до воєнних злочинів проти мирного населення.

Відсторонений від посади за виявлену під час збройної агресії проти України некомпетентність в управлінні підлеглими військами, особисту нерішучість і боягузтво, що призвело до втрати контролю за ситуацією та масового захоплення в полон солдатів-строковиків. Інформація про це стала надбанням громадськості й виставила "брехуном" особисто Путіна, який офіційно заперечував участь такої категорії військовослужбовців у "спецоперації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українське сафарі триває" - ЗСУ ліквідували командира "другої армії світу"

Володимир Кравченко - командувач 11-ї А ВПС та ППО Східного ВО ЗС РФ, генерал-лейтенант. Командує авіаційними підрозділами 11-ї А ВПС та ППО, виділеними до складу угруповання військ "Схід".

З лютого до квітня 2022 року керував діями підлеглих підрозділів із завдання авіаційних ударів по цивільних об'єктах на території Київської та Чернігівської областей України з використанням авіаційного озброєння, що призвели до значних жертв серед мирного населення.

Андрій Мордвичев - командувач 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ, генерал-лейтенант - командує підрозділами 8-ї армії, виділеними до складу угруповання військ "Південь". Керує операцією із захоплення Маріуполя, під час якої свідомо масово обстрілюють житлові райони з важкого озброєння. Це спричинило практично повну руйнацію міста й безпрецедентну в післявоєнній історії Європи кількість жертв серед мирного населення.

За вказівкою Мордвичева підлеглі війська блокують доправлення до Маріуполя будь-якої гуманітарної допомоги, зокрема харчі й вода, що фактично ставить мешканців міста на межу голодної смерті. Цілеспрямовано зривають досягнуті домовленості щодо евакуації мирного населення.

Такі дії російського генерала грубо порушують норми гуманітарного права й прямо підпадають під визначення - геноцид.

Серед російського генералітету немає згоди щодо наступальних операцій, бо вони бояться загинути на полі бою, це розповів очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Зокрема генерали бояться репресій у разі провалення.

Зараз ви читаєте новину «Дорога в Гаагу: показали генерала, який керує операцією із захоплення Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути