вівторок, 29 жовтня 2013 20:36

Донецькі комсомольці назвали Шевченка товаришем і закликали забезпечити захист молоді
10

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні в Донецьку близько 150 людей, включаючи неповнолітніх, відзначили 95-ий день народження комсомолу. З нагоди річниці в Донецьк з'їхалися юні комсомольці і маленькі піонери. Більшість - з Красноармійська, де сильна первинна організація КПУ. Саме в цьому місті в минулому році за кошти місцевого комуніста (і заможного бізнесмена) був встановлений перший за роки незалежності монумент Володимира Леніна.

Виступаючі вимагали забезпечити соціальні гарантії для молоді - доступне житло, безкоштовну освіту, 8-годинний робочий день, робоче місце і достойну зарплату молодим фахівцям. Закликали "маси молоді прокинутися від тимчасового нестями і вигнати влада з Донецька і Києва".



- В сучасній Україні молодь кинута напризволяще, проблеми підростаючого покоління владу вирішувати не збирається. При цьому молоді громадяни прагнуть бути корисними своїй країні - працювати і творити, створювати сім'ї і ростити дітей. Ми, учасники мітингу, вимагаємо від Президента, Верховної ради і місцевих рад дій, спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку молодих громадян. В першу чергу - дотримання трудового законодавства, - заявила учасниця мітингу Вікторія Федоренко.

- Боротися, боротися і боротися, щоб славне червоний прапор пронести крізь століття, - закликав дітей Ігор Іванович Іванов, ветеран партії і комсомолець з 75-річним стажем.

Після мітингу його учасники вирушили на перегляд російського художнього фільму "Сталінград" у кінотеатр імені "товариша Шевченка". Так назвали українського Кобзаря організатори заходу.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі комсомольці назвали Шевченка товаришем і закликали забезпечити захист молоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути