понеділок, 22 листопада 2010 12:01

Домен FaceMash засновника Facebook продали за $30 тисяч

Домен FaceMash засновника Facebook продали за $30 тисяч

Доменне ім'я facemash.com, яке використовував для свого першого проекту засновник Facebook Марк Цукерберг, продано з аукціону в Сан-Франциско за суму трохи більше 30 тисяч доларів. Про це повідомляє Agence France-presse.

За домен FaceMash боролися 10 учасників торгів. Переможець, який вважав за краще залишитися неназваним, запропонував за лот 30201 долар. За відомостями місцевого аукціонного сервісу Flippa, новий володар домену FaceMash не має відношення ані до оточення Цукерберга, ані до кінокомпанії Sony Pictures, що випустила в 2010 році фільм "Соціальна мережа" (The Social Network) про історію Facebook.

Проект FaceMash був створений Цукербергом в 2003 році, коли він вчився в Гарвардському університеті. Основною ідеєю було порівняння фотографій студенток, що підбиралися у випадковому порядку - користувач повинен був вибрати, хто з двох дівчат крутіше (hotter).

Для створення сайту Цукерберг використовував університетські бази даних, чим викликав гнів не тільки дівчат, чиї фотографії потрапили в FaceMash, але і адміністрації університету. В результаті Facemash, що протягом декількох годин став хітом серед студентів, був закритий керівництвом Гарварду.

Згідно з фільмом Девіда Фінчера "Соціальна мережа", Цукерберг створив FaceMash разом з сусідами по кампусу, коли напився після сварки зі своєю дівчиною. Сам засновник Facebook, коментуючи цей момент у фільмі, заявив, що ніякої музи у його проекту не було.

"Можливо, комусь важко це зрозуміти, але іноді люди створюють щось нове, просто тому що їм подобається створювати щось нове", - сказав Цукерберг.

У 2004 році Марк Цукерберг залишив Гарвард, щоб зосередитися на розробці Facebook. Ця соціальна мережа в даний момент є найпопулярнішою в світі - в ній зареєстровано близько 600 мільйонів осіб.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Домен FaceMash засновника Facebook продали за $30 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути