вівторок, 09 березня 2010 16:05

До стрілянини біля консульства турка довела українська дружина

До стрілянини біля консульства турка довела українська дружина

Громадянин Туреччини, раніше депортований з України, намагався сьогодні прорватися в українське генконсульство в Стамбулі. ЗМІ повідомили, що таким чином турок сподівався домогтися дозволу повернутися на Україну, де у нього залишилася дружина.

29-річний громадянин Туреччини Волкан Оздубек був одружений з громадянкою України і раніше проживав на батьківщині дружини. Проте якийсь час назад турок був депортований.

"Це сталося після того, як у нього виникли деякі проблеми з українськими правоохоронними органами", - розповів керівник стамбульської поліції.

Більш докладної інформації про те, які саме проблеми виникли у турка на Україні, не повідомляється. Відомо лише, що дружина зловмисника після його депортації залишилася на Україні. Слідчі припускають, що Оздубек наважився проникнути до генконсульства в надії повернутися назад.

Інформацію про те, що Оздубек був одружений з громадянкою України, підтвердив губернатор Стамбула Муаммер Гюлер. За його словами, турків намагався проникнути в будівлю дипмісії, оскільки мав якусь особисту образу на дружину.

"Мова йде про особисті стосунки. Це справа не має політичного аспекту, так само як і ознак теракту", - заявив губернатор.

Волкан Оздубек прийшов до генконсульства України, розташованого в Стамбульському кварталі Флорія у вівторок близько 9 ранку за місцевим часом. В цей час співробітники консульства вже перебували на своїх робочих місцях.

Охоронці помітили, що чоловік, який намагається зайти в будівлю дипмісії, тримає в руках підозрілий пакет. Коли вони поцікавилися його змістом, чоловік заявив, що несе бомбу. Охорона спробувала затримати зловмисника, і тоді він дістав пістолет і відкрив вогонь. При цьому він продовжив прориватися до входу в консульство. Охорона була вимушена стріляти у відповідь.

У ході перестрілки Оздубек був поранений. З місця події його відвезли до лікарні. Повідомляється, що отримані зловмисником поранення не становлять небезпеки для його життя.

Розходяться також дані про підозрілий пакет, який нібито був у нападника. За одними даними, Оздубек дійсно намагався пронести до генконсульства підозрілий пакет у руках.

"Ми не думаємо, що це бомба.Але сапери перевіряють це, і, ймовірно, пакет підірвуть про всяк випадок", - повідомив губернатор Гюлер

Разом з тим, за інформацією німецького інформаційного агентства Deutsche Presse-Agentur, чоловік зовсім не намагався пронести вибуховий пристрій в пакеті, а прив"язав його до себе на груди. Після того, як Оздубека госпіталізували, у нього була виявлена бомба з годинниковим механізмом.

GZT

Зараз ви читаєте новину «До стрілянини біля консульства турка довела українська дружина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути