понеділок, 25 червня 2007 11:44

До Польщі запрошуються сотні тисяч індійських працівників

Через гострий брак робочої сили Польща збирається привернути сотні тисяч індійських будівельників для створення необхідної інфраструктури до чемпіонату Європи по футболу 2012 року. Польський міністр праці Анна Калата вже відвідала Делі з офіційним візитом, в ході якого був підписаний меморандум про залучення громадян Індії до роботи в Польщі.

До 2012 року в Польщі необхідно звести з нуля три нові стадіони, провести реконструкцію ще трьох. Необхідно також побудувати п"ять аеропортів, велику кількість сучасних готелів і близько тисячі кілометрів автодоріг.

Після того, як Польща стала членом Євросоюзу, багато кваліфікованих робочих виїхали на захід. Тільки у Великобританії остання хвиля трудової міграції з Польщі склала 400 тисяч чоловік, а всього, за різними оцінками, Польщу покинули від 800 тисяч до двох мільйонів робочих.

При темпах зростання економіки в сім відсотків в рік країна відчуває величезний дефіцит каменярів,покрівельників, монтажників і бульдозеристів. Не дивлячись на те, що брак робочої сили підняв рівень зарплат в будівельному секторі аналогічна робота на Заході залишається, як і раніше, привабливішою.

У Індії навпроти існує надлишок робочої сили, а рівень оплати праці кваліфікованого майстра навіть в Делі не перевищує 250 доларів в місяць. У Польщі індійцям запропонують у декілька разів вищу зарплату, ніж на їх батьківщині. Разом з тим, наплив іноземних робочих викликає в Польщі побоювання, що вона перетвориться на країну іммігрантів, пише газета The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «До Польщі запрошуються сотні тисяч індійських працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути