вівторок, 06 жовтня 2009 16:55

До Києва привезли "антикризову" ікону

До Києва привезли "антикризову" ікону

До столиці прибув святий образ Божої Матері, яка допомагає у працевлаштуванні і позбавляє людей від недуг.

"Чудотворний лик Божої Матері "Скоропослушниця" доставили до столиці з Одеського Свято-Іверського чоловічого монастиря, - розповіли у храмі Вознесення Господнього, де зараз перебуває ікона. - Це список з древньої ікони, яка міститься у Дохіарському монастирі на святій горі Афон. Ікону було написано у XIX столітті, а освячено 15 червня 1886 року".

Списків з чудотворної афонської ікони "Скоропослушниця" є кілька, і всі вони прославилися чудесами. Святий образ з Одеси вже багатьом допоміг - комусь вилікуватися від хвороби, комусь вирішити побутові проблеми і негаразди у сім"ї, а багато хто після поклоніння "Скоропослушниці" знайшов роботу, що доже актуально у період економічного застою і безлічі звільнень.

Чудотворній іконі можна буде вклонитися до 21 жовтня включно у храмі Вознесення Господнього за адресою: проспект 40-річчя Жовтня, 54. Храм відкритий щодня з 8:30 до 19:30.

Афонська ікона написана у X столітті, коли настоятелем обителі був преподобний Неофіт. У 1664 році одного дня вночі чернець, виконуючи рутинну роботу, почув голос, що йшов від ікони Богородиці. Він закликав його залишити справи і не ходити біля ікони з лучиною. Проте чернець прохання не послухав, за що лик покарав його сліпотою. Недбайливий послушник день і ніч молився перед іконою, і Мати Божа почула його молитви і повернула зір. Відтоді ікону вважають чудотворною.

За матеріалом "Комсомольская правда" в Украине"

Зараз ви читаєте новину «До Києва привезли "антикризову" ікону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути