четвер, 10 вересня 2009 10:33

До дня Жовтневої революції пам"ятник Леніну заблищить

До дня Жовтневої революції пам"ятник Леніну заблищить

У Києві пошкоджений націоналістами пам"ятник Леніну почали лагодити. Закінчити роботи комуністи обіцяють до дня Жовтневої революції - 7 листопада.

Тепер столичний пам"ятник Леніну стоїть весь в лісах, а навколо, як і раніше, цілодобово чергують комуністи.

"Леніна відреставрують до роковин Жовтневої революції, тобто до 7 листопада. Щодня працюють люди, роблять виміри. Ремонтуватимуть і обличчя, і золоті букви на пам"ятнику - їх відновлять. Весь монумент натруть спеціальним розчином, повернуть йому блиск", - розповів глава Шевченківського райкому КПУ Олександр Новицький.

Реставрують головний в країні пам"ятник вождю революції на гроші, зібрані комуністами, але яка ця сума, невідомо. За неофіційною інформацією, їм вдалося зібрати 50 тисяч гривень, а на роботи потрібно близько 400 тисяч гривень.

У мерії говорять, що грошима не розпоряджаються - мовляв, якщо йдуть роботи, значить, грошей вистачає. "Зараз роблять гіпсові зліпки голови і руки пам"ятника. Встановили також, що він зроблений не з кварциту, а з граніту, і його потрібно шукати", - розповів начальник главку культурної спадщини міськадміністрації Руслан Кухаренко. Правда, він сумнівається, що до 7 листопада Леніна полагодять: "Ми нікуди поспішати не будемо, головне – якість".

Як повідомлялося, 30 червня о 4 годині ранку п"ятеро активістів націоналістичних організацій за допомогою кувалди, зубила і молотка відбили у пам"ятника Леніну в центрі Києва ніс і частково ліву руку. Їх одразу ж було затримано міліцією.

Наприкінці серпня Кабінет міністрів ухвалив рішення виключити пам"ятник Леніну на столичному бульварі Шевченка з Державного реєстру пам"яток національного значення.

Наразі націоналісти, які пошкодили Леніна, перебувають на підписці про невиїзд. "Мистецтвознавці встановлюють розмір збитку, потім матеріали передадуть до суду", - повідомила заступник начальника ЦЗГ МВС Києва Наталія Сторожик.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «До дня Жовтневої революції пам"ятник Леніну заблищить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути