вівторок, 15 червня 2010 17:52

Дніпропетровські водії стали жертвами "паливної афери"

Дніпропетровські водії стали жертвами "паливної афери"

Десятки дніпропетровців не можуть отримати бензин на заправках "Нефтек". Компанія відмовляється заливати пальне. Мовляв, куплені до 2009 року пластикові талони з 1 лютого 2010 року не діють.

Тема отримала свій розвиток у мережі. Користувачі Автомобільного соціального порталу AutoVisio ініціювали зустріч жертв "Нефтек Оіл" з помічником начальника Дніпропетровського Управління із захисту прав споживачів Олександром Скибою та фахівцями місцевого агентства журналістських розслідувань. Сторони розробили план дій.  Понад 30 водіїв включились у активну боротьбу.

- Ми купували талони, а на них – жодної букви про те, що вони мають термін дії, - каже 24-річний Євген Леонов, координатор потерпілих водіїв від AutoVisio . - Навпаки, нас запевняли, що вони – безтермінові, можна отримати бензин у будь-який час на будь-якій станції.

Товариство "Нєфтек Оіл" продає паливо понад 10 років. Мають 17 власних заправок на території Дніпропетровщини.

- Продавали різні талони, - каже Леонов. - Один чоловік зараз має ще 88 талонів по 20 літрів кожен. А фірма "Юг Тест" - аж на 3 тонни пального. Виходить, їх просто обдурили.

Товариство "Нєфтек Оіл" відмовляється міняти старі талони на нові. Кажуть, це можна було зробити лише до 31 січня. І про все компанія повідомляла на своєму сайті та заправках.

- Ми ж постійно заправляємося, якби були такі оголошення – побачили б, - кажуть водії. - Нас просто кинули. Зараз кажуть, що, можливо, гроші і повернуть, але для цього треба надати їм купу документів: старі пластикові талони, касовий чек, видаткову накладну, акти-прийому-передачі, копію паспорта. По-перше, ніхто тих чеків не зберігав. А по-друге, ми купували бензин по 5,5 грн, а зараз він коштує 8 гривень.

10 червня автовласники з Дніпропетровська написали колективного листа. Планують подавати його до обласних прокуратури, податкової адміністрації, міліції, відділу прав споживачів.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровські водії стали жертвами "паливної афери"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути