вівторок, 11 грудня 2018 05:55

Дмитро Тимчук: Росія може влаштувати хімічну атаку в Україні

Дмитро Тимчук: Росія може влаштувати хімічну атаку в Україні
Росія може влаштувати хіматаку в Україні - Тимчук. Фото: Кореспондент

Найближчим часом не виключена провокація Росії в Україні із застосуванням хімічної зброї, а російська пропаганда вже готує інформаційне прикриття з обвинуваченням у всьому української армії.

Активно розвивати тему "хімічної атаки" української армії, навіть на рівні МЗС РФ, Росія стала напередодні двох важливих подій - Об'єднавчого собору українських церков (15 грудня) і розгляд Генасамблеї ООН проекту резолюції щодо мілітаризації і агресії Росії в Криму і в азово-чорноморському регіоні (17 грудня), написав в Facebook координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук.

Він нагадав, як нещодавно російська пропаганда видала новий фейк по Донбасу - постпред РФ в ОБСЄ Лукашевич заявив, що ЗСУ нібито "готують провокацію із застосуванням хімічної зброї на сході України". Також розвідка бойовиків "підтверджувала", що нібито для цих цілей в підконтрольний Україні Артемівську Донецької області прибула група військових фахівців з Великобританії.

Вже 5 грудня, нагадав Тимчук, представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що така "хіматака" ЗСУ може призвести до жертв серед мирного населення і порушення міжнародних домовленостей про заборону і обмеження зброї масового ураження.

"В даному випадку мова йде про офіційну заяву російського МЗС, озвученому не в курилці ресторану після чергової" Калинки ", а на брифінгу. І це не можна ігнорувати", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль видав бойовикам на Донбасі високоточну зброю

Бойовики не перший раз розпускають чутки про якийсь "наступ" української армії на Донбасі. Так, днями координатор групи "Інформаційний опір", нардеп Дмитро Тимчук писав, що бойовики чекають наступ ВСУ на Донбасі: "британське" на Горлівку і "американське" - з Маріуполя. За "британського плану", після якоїсь провокації, влаштованої самими ООС в районі Горлівки, підрозділи і частини ЗСУ для "забезпечення безпеки мирних жителів" переходять до активних наступальних дій з метою оточення та ізоляції Горлівки.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Тимчук: Росія може влаштувати хімічну атаку в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути