понеділок, 27 серпня 2007 08:11

Для гасіння Алупкінської пожежі Шуфрич викликав спецавіацію

До гасіння пожежі в Алупкінському лісництві буде залучено протипожежну авіацію.

Як повідомили  у прес-службі Ради міністрів АР Крим, на аеродром Бельбек біля Ялти очікується приземлення літака Ан-32 протипожежної авіації Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України, екіпаж якого візьме участь в гасінні загоряння лісу в Алупкінському лісництві.

У боротьбі з вогнем разом з екіпажем Ан-32 візьмуть участь також пілоти гелікоптера, на якому встановлено устаткування для відбору води з моря і виливання її на масиви вогню.

Згідно з командою міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича, сьогодні зранку до них підключаються ще 2 вертольоти з аналогічним устаткуванням.

"Пожежа тут найвищої складності, на локалізацію її вогнищ задіяно велика кількість людей і техніка, проте це дає тільки обмежені результати, бо єдиним ефективним засобом боротьби з такими пожежами в таких недоступних місцях може бути тільки протипожежна авіація", - пояснив Шуфрич.

Площа пожежі в Алупкінському лісництві учора вдень становила вже 70 гектарів, проте підрозділам по боротьбі з вогнем вдалося зупинити розширення площі пожежі і локалізувати її. Засобами наземної техніки за сьогодні площа пожежі була зменшена до 50 гектарів. 

За даними Головного управління МНС в АРК, в день виникнення пожежі в Алупкінському лісництві - 24 серпня - пожежний-рятувальні підрозділи здійснили 22 виїзди на гасіння пожеж в Криму, з них тільки 17 виїздів на ліквідацію загорянь трави в степових масивах лісу в гірських районах півострова. Стала суха погода і безпечність туристів стали постійною причиною численних пожеж.

Штаб по боротьбі з пожежею в Алупкінськом лісництві спростовує повідомлення деяких ЗМІ про те, що вогнем охоплені мало не вулиці міста Алупка. Штаб повідомляє, що горять труднодоступні масиви лісу в гірському районі 12 кварталу Алупкінського лісництва, але в самій Алупці та її околицях загорянь немає. Пожежа не несе безпосередньої загрози населеним пунктам і житлу людей. Жертв, окрім тих, про які повідомлялося раніше, немає, повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Для гасіння Алупкінської пожежі Шуфрич викликав спецавіацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути