Ексклюзиви
вівторок, 29 грудня 2015 12:28

Діти добровольців заколядували зі сцени в центрі Праги

Діти добровольців заколядували зі сцени в центрі Праги
Фото: Роман Михальчук

На різдвяні канікули до чеської столиці приїхала група дітей-сиріт з України. Ініціювала поїздку громадська організація в Чехії "Українська європейська перспектива". Завдяки допомозі підприємств українські діти відпочиватимуть у Празі до кінця року, повідомляє Радіо Свобода.

Шістнадцять дітей віком від 7 до 10 років, які приїхали на канікули, втратили батьків, які добровольцями пішли воювати в зону АТО.

"У Львівській області ми співпрацюємо з організацією "Допомога дітям героїв" вже тривалий час. Це – діти загиблих в АТО і тих, хто пропав безвісти. Ми вирішили привезти на католицьке Різдво сюди саме цих діток, тому що їм і так невесело, вони вже не можуть проводити свята зі своїми татами", – говорить Галина Андрейців, координатор гуманітарних програм організації "Українська європейська перспектива".

Дітей супроводжують 5 дорослих, один з яких лікар. Розмістили групу в місцевому дитсадку. Місцева фірма забезпечує українських гостей транспортом і харчуванням.

"Хочемо ознайомити дітей з чеськими традиціями. І подарунки, звичайно, під ялинкою – все буде. Будуть колядувати чеські й українські колядки", - додає Андрейців.

На площі в Старому місті чеської столиці, де встановлена найбільша ялинка країни, на сцені впродовж різдвяних свят лунають чеські колядки, танцюють народні й професійні колективи. Українські діти завітали як почесні гості. Співати колядки на сцені їм допомагав український пісняр, казкар Сашко Лірник. Присутні співали разом з українськими дітьми, аплодували, а після виступу спеціально для них урочисто засвітили різдвяну ялинку.

Зараз ви читаєте новину «Діти добровольців заколядували зі сцени в центрі Праги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути