вівторок, 03 червня 2008 10:10

Dіscovery доставив на МКС найбільший модуль

Американський космічний шаттл Dіscovery успішно пристикувався до Міжнародної космічної станції (МКС). Шаттл доставив на орбіту основний сегмент японського лабораторного модуля Kіbo, приєднанням якого до МКС під час одного із трьох запланованих виходів у відкритий космос займеться екіпаж корабля, повідомляє Центр управління польотами.

Kіbo стане найбільшим модулем станції. Він буде складатися з основного герметичного відсіку, експериментального вантажного відсіку, руки-маніпулятора й відкритої "тераси", яку доставлять у космос пізніше.

У монтажі Kіbo американським астронавтам буде допомагати представник Японського космічного агентства Акіхідо Хосіде. Він прилетів на МКС разом з екіпажем шаттлу, що включає шість осіб: Марка Келлі (командир корабля), Кеннета Хема (пілот), Карен Найтберг, Рональда Гарана, Майкла Фоссума та Грегорі Шамітоффа.

Приблизно через півтори години, після вирівнювання тиску й перевірки герметичності стикування, люк між кораблем і станцією відкриється й екіпаж Dіscovery зможе перейти на борт МКС. На станції їх чекають російські космонавти Сергій Волков, Олег Кононенко й астронавт NASA Гаррет Рейзман, що повернеться на Землю 14 червня разом з екіпажем Dіscovery. Замість нього на вахту заступить астронавт Грегорі Шамітофф, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Dіscovery доставив на МКС найбільший модуль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути