пʼятниця, 29 січня 2010 11:37

Дім покійного Селінджера виявився завалений рукописами

Дім покійного Селінджера виявився завалений рукописами

ЗМІ повідомляють, що будинок класика американської літератури Джерома Девіда Селінджера завалений рукописами і тепер, після смерті письменника, можна очікувати виходу у світ його нових романів. Більшість зі створеного він заповів опублікувати тільки після своєї смерті.

Селінджер всі роки свого самітництва багато писав, але ретельно охороняв свої твори від сторонніх очей.

Єдине інтерв"ю, яке він погодився дати, відбулося в 1974 році. Оскаженілий Селінджер висловився з приводу випуску збірки своїх ранніх оповідань. Письменник був розлючений: оповідання були надруковані без його дозволу.

Іншим разом Селінджер нагадав про себе світу влітку 2009 року, коли такий собі Джон Девід Каліфорнія випустив без його дозволу продовження роману Селінджера "60 років потому: пробираючись крізь жито". Письменник подав на нього позов до суду.

У 2000 році дочка письменника Маргарет розповіла в мемуарах, що будинок в Корніш завалений рукописами, але письменник не бажає займатися їх публікацією. Для своїх творів письменник розробив систему міток, зазначала дочка: одні означають, що цю книгу слід опублікувати після його смерті без редактури, інші - віддавши редактурі, але все одно лише після смерті автора.

У тому, що тепер твори загадкового класика американської літератури будуть оприлюднені, сумнівів практично немає.

Нагадаємо, що напередодні, 28 січня, літературний агент Селінджера з посиланням на його сина Метью повідомив про те, що письменник помер природною смертю на 92-му році життя.

GZT.ru, Korrepondent.net

Зараз ви читаєте новину «Дім покійного Селінджера виявився завалений рукописами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути