пʼятниця, 11 травня 2012 20:29

Дитяча залізниця Києва відкрила новий сезон
13

Фото: Фото: Ольга КАМЕНЄВА

11 травня Київська дитяча залізниця відкрила новий сезон. На відкриття прийшло більше 500 дітей із Києва та околиць.

"Грошей на розваги не вистачає, бо сама виховую 3 дітей. Сьогодні катають безкоштовно, то я малих раніше забрали зі школи і привезла сюди. Того року теж на відкриття приходили. Малим сподобалося. Після того кілька місяців всі троє казали, що хочуть стати машиністами. От тепер знову почнеться", - сказала кореспонденту Gazeta.ua киянка Світлана Кожубей.

Дитячу залізницю відкрили 1953 року. Її довжина складає 2,5 км. Є дві станції - "Вишенька" і "Яблунька".

"Особливість цієї залізниці в тому, що тут працюють лише діти від 10 до 15 років. Усі вони займаються в гуртку "Юний залізничник". Цього навчального року в гуртку навчалося 310 школярів. Діти опановують спеціальності машиніста, чергового по станції, диспетчера руху поїздів, провідника і касира. Із жовтня по квітень вони вивчали теорію залізничної справи, а влітку будуть закріплювати знання на практиці", - розповів начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопишин.

Після офіційної частини дітям із гуртка "Юний залізничник" вручають букети квітів і дипломи про проходження теоретичної частини. Вони займають свої робочі місця у паротягу та вагонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відкриває новий сезон дитяча залізниця

Паротяг пофарбований у червоний колір, вагони - у синій. Поїзд прикрашений повітряними кульками. Збоку на ньому напис "Гр-336".

"Цей паротяг - головна окраса й гордість Малої Південно-Західної магістралі. Саме він започаткував рух поїздів дитячою залізницею 2 серпня 1953 року", - сказав Кривопишин.

Відвідувачів запрошують займати місця у вагонах о 15.00. Першим заскакує 7-річний Сергій із Києва. Інших дітей розштовхує ліктями.

"Мій тато працює машиністом, керує вантажними поїздами. Я вже два рази був із ним у тепловозі. А в дитячому поїзді жодного разу не катався. Цього року мама мене в гурток відведе. А наступного літа я вже сам сяду за пульт управління", - поділився хлопчик.

Дитяча залізниця знаходиться у Сирецькому парку біля станції метро Дорогожичі. Працюватиме у вихідні й святкові дні з 10.30 до 15.30. Дорослий квиток коштує 13 грн., дитячий - 11 грн.

Зараз ви читаєте новину «Дитяча залізниця Києва відкрила новий сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути