четвер, 22 серпня 2013 21:11

Держава заборгувала студенту 12 тисяч стипендії

Автор: Фото: gazeta.ua
 

23-річний студент Олександр Топорівський вже рік не може отримати стипендію у сумі 12 тисяч гривень. Хлопець влітку у 2011 році переміг у міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка. Йому із бюджету мали б виплачувати по тисячі гривень щомісяця.

"Коли пару місяців не було коштів, я звернувся у департамент освіти. Там сказали, що все нормально, планується якраз бюджет. Потім я дізнався, що гроші на мою стипендію взагалі не були передбачені. Пішов у приймальню президента, але там мене відправили у Міносвіти. Звідти вже отримав відповідь, що стипендію мені має заплатити мій вуз. Я вчився в Київській академії міжнародної економіки й міжнародних відносин. Це приватний заклад й звідти ніхто не видає стипендії, бо немає такого там фонду. Ці кошти має дати державний бюджет", - розповідає Топорівський.

Коли у хлопця увірвався терпець, він звернувся до суду.

"Тоді дізнався, що таких як я, ще є двадцять. Виходить, що 240 тисяч безвісти зникло. Та ошукані студенти мовчать, вже втратили віру. Після суду у міністерстві Табачника мені пішли на поступки. Попросили не роздувати на всю країну скандал. Сказали, що у вересні Верховна Рада прийме законопроект, який стосується виплати стипендій таким, як я. Пообіцяли виплатити гроші вже у жовтні. Сподіваюсь, що так буде", - каже.

Зараз ви читаєте новину «Держава заборгувала студенту 12 тисяч стипендії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути