Ексклюзиви
субота, 05 грудня 2015 14:56

Держава повинна забезпечувати військовослужбовців житлом - Порошенко

Держава повинна забезпечувати військовослужбовців житлом - Порошенко
Фото: korrespondent.net

Забезпечення військовослужбовців житлом має бути беззаперечним обов'язком держави.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на церемонії вручення ордерів на житло військовослужбовцям у Василькові, повідомляє Укрінформ.

"Я добре розумію, що отримання житла військовослужбовцями має стати справою не святковою, а буденною, звичайнісінькою. Дах над головою не повинен бути нагородою. Забезпечення захисників Вітчизни житлом має бути незаперечним обов'язком держави", - сказав Порошенко.

Глава держави наголосив, що цього року, незважаючи на складну економічну, політичну і гуманітарну ситуацію в країні, було зроблено все для того, щоб знайти ресурси для закупівлі чи побудови більше тисячі квартир для військовослужбовців та компенсації більш ніж 200 сім'ям військових витрат на самостійне придбання житла.

"Хоча ясно, що на тлі 40 тисяч безквартирних військовослужбовців та військових пенсіонерів темпи забезпечення занадто малі. І ми реформуємо систему забезпечення житлом військовослужбовців для того, щоб значно прискорити отримання житла", - заявив Президент.

У зв'язку з цим він наголосив, що необхідно оперативно шукати шляхи вирішення житлової проблеми.

Президент також запропонував на будинках сімей воїнів-героїв, які віддали життя за Україну, встановлювати меморіальні дошки.

"Герої не вмирають. Я хотів би звернутися до керівництва військових частин з ініціативою про те, щоб на кожному будинку, де житимуть їхні родини, були встановлені пам'ятні дошки з їхніми іменами. Щоб на їхньому прикладі виховувалися майбутні покоління українських воїнів", - сказав глава держави.

Нагадаємо, що бойовики в зоні АТО з 18.00 4 грудня до 6.00 5 грудня 11 разів порушували режим тиші уздовж лінії розмежування на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Держава повинна забезпечувати військовослужбовців житлом - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути