четвер, 13 січня 2011 14:48

Депутати весело відпочили на канікулах

Депутати прилетіли

Відшуміли Новорічні та Різдвяні свята, вітчизняні можновладці повертаються на Батьківщину з дорогих курортів. Цікаву картину довелося спостерігати вдень 9 січня в залі офіційних делегацій аеропорту Бориспіль.

Звичні баули з речами, сумки з дорогими обновками, задоволені обличчя, бадьорий настрій. Загалом, все як завжди. Але не у всіх. Справа в тому, що в одного з можновладців - Сергія Ківалова, який прилетів рейсом з Цюріха - був не просто непрезентабельний зовнішній вигляд (наприклад, синці на обличчі), але і пересувався він за допомогою милиць. Невже відпочинок не вдався?

Що ж, навіть досвідчені політики не застраховані від прикрих падінь і травм. Особливо у новорічні свята, коли неможливо відмовити собі в задоволенні скуштувати келих-другий Hennessy 25-річної витримки, приправивши його пляшкою шампанського Crystal.

Стежками Суворова

Санкт-Моріц українські політики давно і по праву вважають своєю зимовою курортною резиденцією (воно й зрозуміло, не в Трускавець же їздити чи у Крим як того вимагає Президент). С. Ківалов, вибравши Санкт-Моріц, відпочив дуже резонансно. Деякі ЗМІ повідомляли, що відпочинок пана Ківалова розпочався зі скандалу в аеропорту Женеви, далі був візит в поліцію, звідки його випустили під заставу. Напевно і не може ніхто заборонити, такій високопоставленій особі повертатися на Батьківщину через аеропорт Женеви, і повітряні ворота Цюріха були обрані виключно в рамках ознайомлення зі Швейцарією. При тому прес-служба депутата спростувала всі факти і навіть повідомила, що Патрон вже два роки не відвідував Швейцарію, і поїздок в цю країну не планує. Та й Сергій Васильович у своєму телефоном коментарі на каналі "1 +1" 30 грудня переконував усіх, що знаходиться в Австрії, де й збирається провести новорічні свята.

Сільська глушина

Цікаво, що курорт Сент-Моріц по кількості проживаючих у ньому жителів вважається селом. Правда, це єдине село в світі, де є п'ять п'ятизіркових готелів. Кращі з них - Badrutt `s Palace, Kulm hotel, Kempinski hotel.

Саме в останньому з них і зупинявся Ківалов. Дивно, але на його прізвище було оформлено 3 номери категорії Spa Suite - у високий сезон вартість проживання у такому номері складає 39 870 євро за 10 днів. Загальна вартість проживання склала 119610 євро. У вартість номерів входило ще й відвідування найбільш престижного в Санкт-Моріц spa-салону - HighAlpine, новорічна вечеря в ресторані LesSaisons.

Пошукаємо такий же, але з перламутровими гудзиками

Поряд з готелем Kempinski, в якому жив батько української судової реформи, зосереджений елітний район шопінгу: бутіки Gucci, GiorgioArmani, LouisVuitton, JilSander, Dolce & Gabbana. Сергій Васильович не скупився на покупки для дорогих його серцю людей. Ківалова бачили не з порожніми руками на виході з бутіка Louis Vuitton, що розташований на Via Serlas. Відвідував він і магазин Dolce & Gabbana.

Пияцтву - бій

Середній рахунок на одного відвідувача в ресторанах Санкт-Моріца становить 285 євро без спиртного. Але чи міг герой нашої публікації обійтися без цих витрат?

Частенько Ківалова можна було зустріти в ресторані Le Restaurant 5-зіркового розкішного готелю-палацу Badrutt's Palace, що розташований на Via Serlas. Ресторан має категорію 15 згідно Gault Millau - відомому французькому довіднику по ресторанах, що становить певну конкуренцію іменитому гідові Michelin.

Але традиційною французької кухнею Ківалов не обмежився, він відвідав також один з найзнаменитіших у світі ресторанів La Marmite в містечку Corviglia. Хартлі Матіс, власник цього альпійського раю для гурманів на висоті 2500 метрів над рівнем моря, по праву пишається незрівнянної кухнею і неповторним шармом свого вишуканого закладу. Середню суму рахунку в цьому ресторані ми приводити не будемо - щоб не травмувати читача.

Бережи руку, Сеня

Щодо поламаною ноги версії очевидців розходяться. Одні кажуть, що Ківалов зламав ногу на відомому схилі Санкт-Морітц - Free Fall. Це легендарна траса для швидкісного спуску, на першій частині якого швидкість спуску зростає до 130 кілометрів на годину. Незважаючи на відсутність належної підготовки, Ківалов ризикнув скотитися з цього схилу, за що і поплатився.

Інша версія більш прозаїчна. Після обіду в ресторані Post Haus, рясно присмаченого віскі Chivas Royal Salute 25-річної витримки (555 євро за пляшку), Ківалов вирушив в King's Club - один з наймодніших клубів Санкт-Морітц. Чоловіча компанія з Кемерово, слабо знайома з виборчою та судовою системами Україні, поведінку судового реформатора сприйняла вороже.

Гріхи наші

Найкращу рекламу курорту Санкт-Моріц за переказами зробив папа Лев X у 1519 році: він пообіцяв повне відпущення гріхів тим, хто побував на водах Санкт-Моріца. З цією чи благородною метою їздив до Санкт-Моріц народний депутат України Сергій Васильович Ківалов? І які ще він може запропонувати реформи судової системи України для того, щоб зустріти наступний рік на ще дорожчому курорті?

Зараз ви читаєте новину «Депутати весело відпочили на канікулах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути