Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2012 17:50

Депутат Юрій Гримчак: "Зброю зареєстрував і ношу"

Автор: фото: Наталя Чубенко
 

Народний депутат від фракції Наша Україна Народна Самоборона Юрій Гримчак, 47 років, має вдома пістолет "Форт-12". Каже, ходить зі зброєю вночі.

"Це офіційно зареєстрована зброя. Чомусь у нашому суспільстві вважають, що зброя — страшна річ. В армії у мене були автомат і пістолет. Але разом зі мною не завжди була людина, яка мене контролювала. То чому я не носитиму зброю зараз? Це подарунковий. Так званий захисний. У мене товариш був начальник у міліції. Спочатку йому видали оборонний "Форт-14", там дуло трохи довше. Важкий. Кілограм важить. Цей легший. Я завжди беру ствол з собою, коли вночі йду у Фуршет купити сигарет. Виходиш — тут компанії пісні співають, вночі влаштовують гонки. Ясно, що беру з собою зброю. Це лише для того, щоб не було "мучительно стыдно за то, что тебя грохнули просто потому, что ты забыл что-то взять". Дітям в цій шухляді заборонено шастати. Але малий у нас одного разу дістав мій пістолет і приставив до лоба няні. Пістолет був без патронів. Мабуть, малий кіно подивився. Але після цього ми йому популярно пояснили, що зброю брати в руки не можна".

Юрій Гримчак запевняє, що ніколи сили даремно не застосовує, навіть під час бійок у Верховній раді.

"Я за весь час у ВР жодної людини не вдарив. Просто боюся бити людей. Тому що коли я попаду, будуть проблеми. Та до 2010 року не було справжніх потасовок у раді. Ну, регіонали блокують, ми щось блокуємо. Іноді було смішно. Приходиш, тобі хтось із регіоналів каже: "Постій на нашій стороні". Я йому: "Ти що, хворий?" Він: "Та я півгодини стояв на вашій, поки ваші кудись відходили". - "А, ну гаразд", - кажу. А от коли ухвалювали Харківські угоди, це був перший раз, коли почалася справжня бійня. Потім реальні кулаки пішли в хід. До того просто пихалися. Ми всі дорослі люди, а займаємось таким пацанячеством".

 

Інтерв'ю з Юрієм Гримчаком читайте у 1522 номері "Газети по-українськи" за п'ятницю, 23 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Юрій Гримчак: "Зброю зареєстрував і ношу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути