Ексклюзиви
субота, 01 червня 2019 10:13

День захисту дітей: сумна статистика

День захисту дітей: сумна статистика
17 тис. українських сиріт шукають батьків. Фото: murashnyk.com

1 червня відзначають День захисту дітей. Станом на 31 грудня 2018 року в Україні на обліку дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, перебували 70,4 тис. Із них 22,1 тис. сиріт та 48,3 тис. – позбавлених батьків.

Як розповіли у Мінсоцполітики, у сімейних формах виховання перебувають 64,7 тис. дітей (опіка – 50,7 тис., прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу – 13,9).

На обліку дітей, які можуть бути усиновлені, наразі перебуває майже 17 тис. сиріт та позбавлених батьківського піклування. З них близько 12 тис. проживають у сімейних формах виховання (опіка, піклування, прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу). Ще понад 4,5 тис. виховуються в державних закладах різного типу.

Загалом протягом 2018 року в Україні усиновлено 1 730 дітей-сиріт та тих, хто позбавлений батьківського піклування: українцями – 1 358, іноземцями – 372. Серед них – 103 дитини, які мають інвалідність чи особливі потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Діти розрізняють снаряди за звуком пострілу" - Анна Горбань виступила в ООН

Також за минулий рік усиновлення 21 дитини було скасовано (українцями – 17, іноземцями – 4). Найпоширеніша підстава для цього – між прийомними батьками і дитиною склалися стосунки, які роблять неможливим їхнє спільне проживання. Ще в 10 випадках прийомних батьків позбавили батьківських прав.

25 квітня на сесії депутати Білоцерківської міської ради підтримали рішення про створення житлового фонду соціального призначення для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їхнього числа.

Зараз ви читаєте новину «День захисту дітей: сумна статистика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути