понеділок, 23 серпня 2021 17:39

День прапора: які міста встановили рекорд
7

Найбільший стяг у Дніпрі підняли на висоту 20 м
Фото: Дніпропетровська ОДА
У Львові найбільший флагшток області відкрили на території Національної академії сухопутних військ
Прапор у Луцьку
Прапор у Миколаєві
Прапор у Полтаві

У Луцьку урочисто підняли державний прапор на найвищий флагшток Волині. Висота флагштока 50 м, розмір полотна – 8 на 12 м.

У Дніпрі в День державного прапора підняли найбільший стяг на висоту більше 20 м.

Розмір прапора 18 м на 12 м. Під час підняття стяг тримали 11 рятувальників. Піднімали за допомогою двох пожежних автодрабин.

У Миколаєві державний прапор підняли на флагшток висотою 72 м. Він розташований у парку "Юних героїв". Розмір полотна - 12 на 18 м.

Державний прапор України в Миколаєві несли військовослужбовці військової частини 3039 Нацгвардії України, екс-заступник міністра у справах ветеранів України, учасник АТО, колишній військовослужбовець ЗСУ 79-ї окремої аеромобільної бригади, Народний герой України, володар ордена "За мужність ІІІ ст." Олександр Терещенко та матір загиблого учасника АТО Олексія Волкова, голова Громадської організації "Єдина родина Миколаївщини" Руслана Миронюк.

У Львові найбільший флагшток області відкрили на території Національної академії сухопутних військ. Його висота - 50,5 м кв. Розмір прапора - 8 на 12 м.

Львівщина стала єдиною областю, де флагшток встановили на території військового навчального закладу.

Національна академія сухопутних військ розташована на одній з найвищих точок Львова.

Оглядово проєкт нагадує частину кола, в центрі якого – флагшток. Він має вбудований підіймальний механізм для прапора, а також блискавкозахист.

На Харківщині прапор розміром 22,5 м на 15 м підняли на найвищий в Україні та Європі флагшток висотою 101 м. Його встановили на набережній річки Лопань у центральній частині Харкова.

Право підняття прапора надали батькові загиблого Героя Небесної Сотні Євгена Котляра Миколі Котляру та командиру групи курсантів факультету зенітно-ракетних військ Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, учаснику бойових дій на сході України старшому сержанту Костянтину Вурсті.

У Полтаві підняли найбільший український прапор в області розмірами 8 на 12 м. Висота флагштока 50 м. Прапор встановлений у сквері пам'яті Героїв України, на місці колишнього пам'ятника Леніну. Основа прапора має вигляд козацького хреста з синьо-жовтим підсвічуванням вночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві підняли найбільший прапор України

У ритуалі Почесної варти взяли участь курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Урочисту церемонію завершив виступ вертолітної ланки 18 окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського, яка пролетіла над сквером пам'яті Героїв України.

23 серпня в Україні відзначають День державного прапора. Його запровадили указом президента України Леоніда Кучми 23 серпня 2004-го.

Зараз ви читаєте новину «День прапора: які міста встановили рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути