середа, 17 вересня 2008 08:16

Демієн Херст встановив новий рекорд аукціону Sotheby"s

Британський художник Демієн Херст за два дні торгів на аукціоні Sotheby"s продав своїх робіт на суму 111 мільйонів фунтів (198 мільйонів доларів), повідомляєAFP  16 вересня. Це є абсолютним рекордом для аукціонів, присвячених одному художникові. Попередній був поставлений в 1993 році, коли 88 робіт Пабло Пікассо було продано за 20 мільйонів доларів.

Серед головних лотів другого дня аукціону - "Мрія" (TheDream), залите формальдегідом лоша в скляному акваріумі і продане за 2,3 мільйона фунтів, а також робота "Реінкарнація" (Reincarnated) з серії із зображеннями метеликів, що пішла за 700 тисяч доларів. Нагадаємо, в перший день аукціону робота "Золотий телець" (2008) була продана за 10 мільйонів 345 тисяч 250 фунтів (18,6 мільйона доларів), що склало новий рекорд для творів Херста.

Коментуючи підсумки аукціону Херст відзначив, що його мистецтво "продається, навіть коли розоряються банки", натякаючи на банкрутство LehmanBrothers і обвал фондового ринку, що послідував за ним. "Я думаю, це означає, що люди вважають за краще вкладати гроші в метеликів, а не в банки, - відзначив художник. - Мені здається, світ став кращий".

На аукціоні Херст сам продавав свої роботи, не удаючись до посередництва галерей. До початку торгів аналітики припускали, що виручка від продажу 223 лотів, виставлених на аукціон, складе близько 60-70 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Демієн Херст встановив новий рекорд аукціону Sotheby"s». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути