вівторок, 18 серпня 2020 22:53

Справа Шеремета: Антоненко і Кузьменко вручили обвинувальні акти

Справа Шеремета: Антоненко і Кузьменко вручили  обвинувальні акти
Дугарь відмовилася отримувати акт, оскільки її захисту не надали доступ до всіх документів у справі - захисники. Фото: Reuters

Підозрювані у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлія Кузьменко та Андрій Антоненко отримали обвинувальні акти.

Яна Дугарь відмовилася отримувати акт. Про це повідомили адвокати підозрюваних.

"Це документ, на підставі якого суд буде розглядати обвинувачення відносно Кузьменко, Дугарь і Антоненка, вивчати докази, допитувати свідків, заслуховувати обвинувачення і в подальшому йти до нарадчої кімнати з метою винесення вироку по справі", – зазначив адвокат Кузьменко Тарас Безпалий.

Захисник Антоненка Станіслав Кулик також підтвердив, що він також отримав обвинувальний акт.

При цьому, захисники третьої підозрюваної - Яни Дугарь - розповіли, що вона відмовилася отримувати акт, оскільки її захисту не надали доступ до всіх документів у справі.

"Перед тим, як особу обвинувачувати, їй мають бути відкриті всі документи. Всі, все, що слідчі збирали протягом розслідування цього злочину. Сторона захисту шляхом проведення певних дій зі збору доказів, надсилання запитів, отримала документи, які свідчать про те, що слідчі зверталися до інших експертів", - розповів один із захисників Дугарь Микола Ореховський.

Він повідомив, що "не отримувати обвинувальний акт - також є способом захисту в справі".

"Ми тим самим висловлюємо свою незгоду з порушенням закону, з порушенням нашого права на захист, до якого входить право отримати доступ до всіх документів, а не тільки тих, які прокуратура вважає, що нам можна відкрити. А ті, які їм невигідні, вони нам не відкривають", - наголосив адвокат.

Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета у центрі Києва в липні 2016 року. Антоненко, за версією слідства, був організатором групи з ліквідації журналіста. Дугарь проводила розвідку неподалік місця вбивства, а Кузьменко привела в дію вибухівку під автомобілем.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: Антоненко і Кузьменко вручили обвинувальні акти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути