субота, 12 березня 2022 16:06

"Де я був ці 8 років" — Птушкін записав відео для росіян про війну в Україні

"Де я був ці 8 років" — Птушкін записав відео для росіян про війну в Україні
Раніше Птушкін мешкав у Луганську. Фото: Скрін з відео

Тревел-блогер Антон Птушкін вирішив відповісти на популярне питання росіян "де ви були 8 років, поки бомбили Донбас".

Також він розвінчав міфи довкола війни в Україні у своєму відео на YouTube.

"Це буде перше відео, де я спершу попрошу вас не підписатися, а відписатися... Знаю, що багато з вас вже відписалися, адже я переживав схоже у 2014-ому році. Коли цілі сім'ї просто сварилися через обговорювання питання. Зараз відбувається те саме. Але я залишаюся собою. Я не змінився. Я хотів би поспілкуватися, щоби відповісти на запитання, яке хвилює вас найбільше. Це запитання: "Де я був всі ці 8 років", - звернувся Птушкін до підписників.

Відомий блогер сам родом з Луганська, але був вимушений поїхати у 2014 році, коли Росія напала на Донецьк та Луганськ.

"Луганськ — це мій дім, який 2014 року у мене забрали. У вас колись забирали дім? Уявіть, що місце, де ви ходили до школи, навчалися в інституті, працювали, проводили вечірки, опен-ейри, де було багато всього, що ви любили, за кілька тижнів перестало бути вашим. Виїхали майже всі друзі, майже всі, кого ти знав. Натомість заїхали люди на військовій техніці. Після цього будь-який спогад про Луганськ, про Донбас, про його людей викликав у мене лише біль", — сказав він.

Прокоментував Птушкін і так званих неонацистів та фашистів в Україні.

"Тут, напевно, саме час вам поставити запитання про фашистів. Як ви знаєте, я виходець з Донбасу, говорю та створюю контент російською мовою і з віднедавна живу в центрі Києва. І за всі ці роки я жодного разу не зіткнувся з відкритою агресією на свою адресу. За 10 років життя, це я вам точно скажу, неонацистів набагато простіше бачити на федеральних каналах, ніж на вулицях столиці України", — розповів блогер.

Він також заявив, що подорожі допомагають зрозуміти, що потрібно змінити у своїй власній країні та назвав війну Росії проти України спробою диктатора змусити російський народ боятися.

"Я не хочу нікого лякати, але вам уже не можна порівнювати, вам навіть не можна висловлювати власну думку. Так за вас вирішив ваш уряд та ваш президент. А 24 лютого він вирішив, що і нам так не можна і наказав бомбити Україну. Хоч би що вам говорили з екрану телевізора, ця війна, щоб ви боялися. Ця війна для вас. Щоб вам не було з чим порівнювати", — підсумував Птушкін.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Anton Ptushkin (@ptuxerman)

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «"Де я був ці 8 років" — Птушкін записав відео для росіян про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути