Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 20:05

Чутки про заборону "ПЕКТОЛВАН Ц" не підтвердилися

Чутки про заборону "ПЕКТОЛВАН Ц" не підтвердилися
"ПЕКТОЛВАН Ц" не заборонять. Фото: "Фармак"

"За останні кілька днів ми отримали тисячі листів і дзвінків з питанням про долю популярного лікарського препарату" Пектолван Ц "... Запевняємо Вас, що" Пектолван Ц "не заборонений", - цитує delo.ua відкритого листа виробника цього лікарського препарату - компанії "Фармак" - у відповідь на звернення громадян у зв'язку з повідомленнями про нібито заборону цього кошти.

"Пектолван Ц" успішно продається в аптеках ", - наголошується в повідомленні.

У компанії відзначили, що щорічно випускається більше мільйона упаковок "ПЕКТОЛВАН Ц". При цьому "Фармак" відкликав з ринку лише незначну частину цієї продукції - шість серій препарату - через відхилення в зовнішньому вигляді.

"Пектолван Ц" - зареєстрований лікарський препарат і дозволений для медичного застосування. Він якісний і дієвий. У серіях, які зняли з продажу, виявили незначні зміни в показнику "Опис", які не впливають на фармакологічні властивості лікарського засобу та не можуть нашкодити здоров'ю людини. Йдеться тільки про зовнішні візуальних відхиленнях ", - підкреслюється в зверненні фармпроизводителя.

Фахівці "Фармак" самі виявили таке невідповідність і повідомили в Державну службу з лікарських засобів і контролю за наркотиками, йдеться в листі. Така процедура передбачена національним та міжнародним стандартам GMP - належна виробнича практика, яку "Фармак" впровадив одним з перших в Україні більше 15 років тому.

"Щотижня з продажу відгукуються окремі партії лікарських препаратів відомих виробників України і світу. Це поширена практика в країнах та компаніях, які дотримуються європейських вимог до виробництва ліків і піклуються про свою репутацію", - відзначили в "Фармак".

"Ми цінуємо Вашу підтримку і турботу за долю популярного українського препарату. Запевняємо Вас, що" Пектолван Ц "доступний для застосування. Ще раз підкреслимо, що продукція ПАТ" Фармак "гарантовано має високу якість, яке контролюється відповідно до національних і європейських стандартів GMP . А приклад з відкликанням з продажу кількох партій "Пектолван Ц" ще раз доводить, що для ПАТ "Фармак" здоров'я українців залишається понад усе ", - підкреслили в компанії.

Як повідомлялося, Держлікслужба 13 лютого розпорядилася вилучити з продажу шість серій сиропу від кашлю "Пектолван Ц" через невідповідність зовнішнього вигляду опису. При цьому ЗМІ помилково повідомили про нібито заборону самого препарату.

У лютому Держлікслужба вилучила з продажу одну серію лікарського засобу "Сульпирид" компанії "Тева Україна", всі серії незареєстрованої вакцини "Пріорікс" виробництва італійської "Фідія Фармацкутіці" під контролем російської "СмітКляйн Бічем-Біомед", по одній серії розчину "Септил" " фармацевтичної фабрики "(Україна) і таблеток" Дуфастон "голландської" Абботт Біолоджікалз Б.В. ", а також медичного кисню ТОВ" Запорізький автогенний завод "і Компанія".

Зараз ви читаєте новину «Чутки про заборону "ПЕКТОЛВАН Ц" не підтвердилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути