середа, 26 вересня 2012 14:33

Чубаров шокував парламент Криму: виступив кримськотатарською та українською мовами

Чубаров шокував парламент Криму: виступив кримськотатарською та українською мовами
Фото: radiosvoboda.org

На сесії кримського парламенту 26 вересня депутат Рефат Чубаров почав спілкуватися з депутатами з трибуни кримськотатарською мовою. Так, саме цією мовою Чубаров висловив свою думку з питання порядку денного і затвердження кандидатури на посаду гендиректора ДТРК "Крим", передає "Крим.Комментарі".

Присутні в залі зашуміли, подекуди пролунав сміх. Глава ВР АРК Володимир Константинов попросив запросити перекладача. Однак перекласти мову Чубарова перекладачці не вдалося. При цьому депутат пообіцяв парламентарям, що згодом сам перекладе їм свої слова.

Після Чубаров заговорив українською мовою. Він виявляв обурення обмеженням телеефіру українською і кримськотатарською. Під час сесії Чубарав неодноразово вів діалог державною та кримськотатарською мовами, ставлячи питання виступаючим.

Як повідомлялося, Рада міністрів Криму підготувала проект постанови з планом заходів щодо реалізації в автономії Закону України "Про засади державної мовної політики". Проект схвалено на засіданні уряду і буде винесено на затвердження депутатів ВР АРК. Документ з переліком заходів вклався на 17 сторінках і включає в себе 36 пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Чубаров шокував парламент Криму: виступив кримськотатарською та українською мовами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

452

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути