Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 15:07

"Що сталося, друже Володю Зеленський?" - Лукашенко зловтішається з приводу результатів виборів

"Що сталося, друже Володю Зеленський?" - Лукашенко зловтішається з приводу результатів виборів
Лукашенко зловтішається з результатів виборів в Україні. Фото: belta.by

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко позловтішався з приводу результату партії влади "Слуга народу" на місцевих виборах в Україні.

Він це зробив, коментуючи суспільно-політичну обстановку у країнах - сусідах Білорусі, повідомляє підконтрольне владі інформагентство Белта.

"Що в Україні відбулося, наш друже Володю Зеленський? Нищівна поразка на виборах до органів місцевого самоврядування", - сказав Лукашенко.

Президент-самозванець, який неодноразово звинувачував Україну у втручанні у справи Білорусі, зокрема в організації масових протестів проти режиму, зауважив, що Зеленському потрібно "розібратися в себе".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі створили орган для передання влади після відходу Лукашенка

Окрім того, Лукашенко згадав результати виборів у Литві, коли до нового парламенту не пройшла партія, від якої балотувався глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус, який не раз виступав з критичними заявами щодо Білорусі. А також самопроголошений президент Білорусі звинуватив президента Польщі Анджея Дуду у фальсифікації виборів. Та зауважив, що протести в Польщі почалися саме з цього.

"Не треба в сусіда кидати камінням, не треба в наш город лізти. Треба завжди бути чесним, надійним для сусіда, відданим своїй країні і щирим", - повчає диктатор президентів сусідніх країн.

За даними паралельного підрахунку голосів виборців, проведеного партією "Слуга народу", після опрацювання даних з 80% дільниць партія отримує такі результати: до обласних рад проходять 19% від усіх депутатів — 307 мандатів. У районні ради — 17% депутатів, 910 мандатів. Таким чином найбільшу партію країни буде представлено в усіх органах місцевого самоврядування.

Зараз ви читаєте новину «"Що сталося, друже Володю Зеленський?" - Лукашенко зловтішається з приводу результатів виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути