четвер, 26 лютого 2009 13:50

ЦРУ стежитиме за Росією та доноситиме Обамі

ЦРУ стежитиме за Росією та доноситиме Обамі
Центральне розвідувальне управління буде тепер щодня інформувати президента Барака Обаму і про економічну ситуацію в світі. Про це повідомив журналістам новий директор ЦРУ Леон Панетта.

За його словами, важливо знати, як глобальна рецесія, зокрема, в таких країнах, як Китай і Росія, так само як і в таких регіонах, як Латинська Америка, "впливає на зовнішню політику в цих державах".

Так, на думку Панетти, нинішня економічна криза здатна дестабілізувати ситуацію в Аргентині, Венесуелі та Еквадорі. Положення в цих трьох країнах Південної Америки вже істотно загострилося, стверджує новий директор ЦРУ.

Крім того, спецслужби США стежать за тим, як криза впливає на такі великі держави, як Росія і Китай, заявив Панетта. Із його точки зору, уповільнення темпів зростання економіки і її спад в різних країнах "позначаються на світовій стабільності".

Обаму щодня інформуватимуть щодо економіки США

"Будучи розвідувальним відомством, ми повинні за цим стежити, оскільки ми повинні знати, чи впливає насправді економіка на політику Китаю та Росії або яких-небудь інших країн, коли йдеться про міжнародні відносини або питання, які нам небайдужі", - сказав керівник ЦРУ.

Перша подібна довідка була підготовлена для президента 25 лютого, відзначив Панетта.

Обама, очоливши 20 січня Білий дім, розпорядився, щоб на додаток до традиційних розвідувальних брифінгів щодо ситуації в світі, які вранці президентові влаштовують директор національної розвідки або його заступники, його інформували щодня і про стан американської економіки.

Брифінги щодо національної економіки доручено вести главі Національної економічної ради США Леррі Саммерсу.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «ЦРУ стежитиме за Росією та доноситиме Обамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути