Ексклюзиви
пʼятниця, 17 вересня 2021 11:46

Covid-сертифікат можна буде отримати на порталі "Дія": подробиці

Covid-сертифікат можна буде отримати на порталі "Дія": подробиці
Послуга стане доступна наприкінці вересня. Фото: facebook.com/Олексій Вискуб

Українці зможуть згенерувати та роздрукувати Covid-сертифікат про вакцинацію на порталі "Дія".

Послуга стане доступна наприкінці вересня, розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі "Ранок з Україною". Таким чином цифровий Covid-сертифікат зможуть отримати громадяни, у яких немає ID-картки чи закордонного біометричного паспорта або які не користуються додатком "Дія".

"Понад 700 тисяч людей уже згенерували внутрішні та міжнародні сертифікати в додатку "Дія" та активно користуються ними. Ми додамо можливість отримати сертифікат і на порталі. Працюємо над розробкою послуги, завдяки якій ще більше українців зможуть подорожувати та користуватися Covid-сертифікатом", - сказав він.

Згенерувати Covid-сертифікат на порталі можна буде в декілька кліків. Потрібно авторизуватися на порталі "Дія". Обрати відповідну послугу та підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката. Після цього "Дія" надішле запит до електронної системи охорони здоров'я та сформує сертифікат у форматі PDF. Його можна буде видрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої, щоб демонструвати QR-код з екрана.

Мінцифра вже працює над розробкою сертифіката про часткову вакцинацію. Він буде доступний як на порталі, так і в додатку "Дія". Крім цього, планують розробити сертифікат про отримання негативного ПЛР-тесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату запровадження нових Covid-обмежень в Україні

Внутрішні сертифікати з інформацією про вакцинацію будуть жовтими й зеленими. Кабмін продовжив дію зелених Covid-сертифікатів зі 180 до 365 днів. Жовті сертифікати підтверджують вакцинацію однією дозою дводозної вакцини, визнаної ВООЗ. Термін дії - 120 днів із моменту щеплення. Зелені сертифікати можна отримати після другого щеплення дводозною вакциною або з 14-го дня після вакцинації однодозною. Термін дії такого сертифіката - 365 днів.

Зараз ви читаєте новину «Covid-сертифікат можна буде отримати на порталі "Дія": подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути