середа, 21 листопада 2018 19:16

Чорна п'ятниця по-українськи: як справді зекономити

Чорна п'ятниця по-українськи: як справді зекономити
Як не витратити купу грошей у Чорну п'ятницю

У всьому світі, а в останні роки і в Україні магазини пропонують шалені знижки. Ця традиція прийшла зі США. Саме в останню п'ятницю місяця, яка цьогоріч припадає на 23 листопада можна купити подарунки рідним та друзям на Миколая, Новий рік та Різдво.Але не усюди ці знижки є насправді вигідними та й можна накупити забагато непотрібних речей.

Тож як дійсно зекономити у Чорну п'ятницю радить блогер та стиліст Маргатита Мурадова

1. Обдумайте свої майбутні покупки, перегляньте гардероб і сформуйте список тих речей, які насправді потрібні. Не варто вкладати гроші у річ, яку ви використаєте раз чи два, навіть, якщо вона дістанеться дуже дешево.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорна п'ятниця у книгарнях: де купити книги дешевше

2. Купувати на закордонних сайтах. Адже там справді можна знайти предмети зі знижками до 90%. Більшість українських магазинів хитрують – за тиждень до чорної п'ятниці вони піднімають ціну на продукт, а вже у день розпродажу додають знижку.

3. Перед покупкою обдумайте максимальний бюджет, який ви готові витратити на шопінг. Адже коли люди бачать великі знижки, виникає бажання купити це негайно, тоді вам важко проаналізувати дорого це чи ні.

Звичай влаштовувати розпродажі в останню п'ятницю листопада зародився в XIX столітті. 24 вересня 1869 класична "чорна п'ятниця". В цей день казначейство США без попередження влаштувало викид золота на ринок і, за лічені години дорогоцінний метал впав в ціні на 30%. Багато хто втратив свої статки. Сам по собі термін "Чорна п'ятниця" з'явився в 1966 році. "Black Friday" ("Чорна п'ятниця") перестав звучати в негативному ключі не так давно. "Чорними" взагалі прийнято називати всілякі економічні потрясіння.

Зараз ви читаєте новину «Чорна п'ятниця по-українськи: як справді зекономити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути