пʼятниця, 12 листопада 2021 14:25

Чоловіка оштрафували на 17 тис. за порушення карантину

На Сумщині суд притягнув чоловіка до адміністративної відповідальності за перебування на вулиці без документа, що засвідчує особу.

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Ввечері 1 листопада чоловіка зупинили поліцейські з проханням надати паспорт, проте той його при собі не мав. Інцидент стався в селі Хмелів Роменського району.

8 листопада Роменський міський районний суд, дослідивши матеріали справи, постановив визнати чоловіка "винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень", йдеться в документі.

 

Постановою Кабміну про запровадження в Україні карантину забороняється: перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З "Дії" прибрали функцію видалення Covid-сертифікатів

Тепер чоловік має сплатити 17 тис. грн штрафу, а також 454 грн судового збору. На оскарження такого вироку відповідач має 10 днів.

11 листопада в Україні розширили жовту зону карантинних обмежень. Червоними залишаються Київ і ще 16 регіонів: Херсонська, Одеська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська, Сумська, Миколаївська, Рівненська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська, Львівська й Волинська області.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіка оштрафували на 17 тис. за порушення карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути