пʼятниця, 07 листопада 2014 15:12

Цього року Всеукраїнський диктант писали про Українське радіо

Цього року Всеукраїнський диктант писали про Українське радіо
Фото: volynpost.com

В Україні завершили писати чотирнадцятий Всеукраїнський диктант національної єдності. Цього разу текст називався "Українському радіо - 90 років", з нагоди ювілею Українського радіо. Його, як і завжди, надиктовував автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Овраменко.

Написати диктант національної єдності у прес-центр Національної телерадіокомпанії прийшли письменниця Ірен Роздобудько, учасниці дуету "Сестри Тельнюк", речник УПЦ МП Георгій Коваленко, родина музикантів Анатолій і Андрій Карпенки, співачка Жанна Боднарук та інші.

Зі слів Олександра Овраменка, з року в рік він сам готував тексти для диктанту, але цього року це була колективна робота - його та співробітників НТКУ.

"Найкритичніший диктант свого часу писав колишній міністр освіти й науки Дмитро Табачник про те, як українець відкрив каву для Європи. Тоді цей диктант викликав резонанс. І взагалі, коли до влади прийшли регіонали, люди якось менше цікавились українською мовою та писали диктанти. Нині ця традиція відроджується", - зауважив Олександр Овраменко.

Особливість цьогорічної акції полягає в тому, що усі гроші, які необхідні для проведення диктанту, перерахують не на премії і призи переможцям, а на потреби бійців в зоні АТО.
Окрім цього, в Київському університеті імені Бориса Грінченка цього дня встановили ректорд України з наймасовішого одночасного написання диктанту в одній локації. Це означає, що у кількох навчальних корпусах за парти сіли і студенти, і викладачі.

Нагадаємо, Всеукраїнський диктант національної єдності пишуть напередодні Дня української писемності та мови 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.

Зараз ви читаєте новину «Цього року Всеукраїнський диктант писали про Українське радіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути