пʼятниця, 01 травня 2020 20:04

Ціну на електрику підняли, щоб Ахметов продавав її дорожче - Войціцька

Ціну на електрику підняли, щоб Ахметов продавав її дорожче - Войціцька

Тарифна комісія НКРЕКП прийняла ще одне лобістське рішення для зростання ціни електроенергії. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат України 8 скликання Вікторія Войціцька.

"Практично по всіх європейських країнах вдень, коли споживання мало, а сонячної генерації багато, ціна електроенергії зменшується. Але наш тарифний регулятор своїм рішенням зробив так, що в Україні тепер буде повна протилежність європейських ринків, - зазначає екс-нардеп. - У Болгарії в денні години сьогодні ціна більш ніж в 10 разів дешевша, ніж у вечірні та нічні години. У Словаччині, Чехії, Угорщині та Румунії сьогодні в обід електроенергія була в 4-5 разів дешевша, ніж вночі. В Україні після вчорашнього рішення НКРЕКП сьогодні в обідні години ціна на 50% дорожча, ніж вночі".

Також Вікторія Войціцька повідомила, що рішення НКРЕКП було прийнято без публікації проекту рішення та публічного обговорення.

"Все це тягне на статтю про перевищення владних повноважень і зловживання владою. Доповідав це питання Д.Коваленко, який є фігурантом кримінальної провадження у Роттердам +. А цинізм в тому, що це було оформлено як "заходи пов'язані з поширенням короновірусноі хвороби". Саме так - під час коронавирусу треба обов'язково для всієї країни підняти ціну на електроенергію. Схоже, утворився дует з Буславець - вона зупиняє атомні блоки, щоб частка ринку переходила до Ахметова, а НКРЕКП піднімає ціну, щоб Ахметов продавав дорожче", - резюмувала Войціцька.

Зараз ви читаєте новину «Ціну на електрику підняли, щоб Ахметов продавав її дорожче - Войціцька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути