четвер, 03 червня 2010 13:33

Цигани три місяці били пенсіонера, поки той не відписав їм квартиру (ФОТО)

На Київщині особи циганської національності, вимагаючи від одинокого пенсіонера з Борисполя підписати договір купівлі-продажу його однокімнатної квартири, утримували чоловіка в нелюдських умовах більше трьох місяців.

Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України в Київській області.

63-річний киянин, а за паспортом громадянин Ізраїлю, після смерті матері перебрався зі столиці до Борисполя. Там за отримані від продажу київської квартири гроші чоловік придбав собі житло в новому будинку.

23 лютого до Олександра приїхали незнайомі люди. Вони силоміць затягли пенсіонера в машину і повезли. Забрали у чоловіка ключі від квартири. Згодом забрали паспорт і документи права власності на житло.

Стали вимагати щоб пенсіонер підписав документи на продаж квартири: "Не підпишеш – вб"ємо і зариємо!". Життя дорожче, тому довелося погодитися.

Знайшли покупців і 13 березня пішли до нотаріуса в Борисполі. Нотаріус дізналася справжню причину продажу квартири. Відмовилася завіряти договір. За це пенсіонера о дванадцятій ночі відвезли на кладовище, де жорстоко били і знущалися. Вже 26 березня договір було підписано у нотаріуса в місті Бровари, що під Києвом. За словами затриманого цигана, після продажу квартири вони отримали 34 тисячі доларів.

Хазяїн рік тому за неї віддав 45 тисяч іноземної валюти.

Подальшу долю Олександра цигани вирішували вже в Переяславі-Хмельницькому. Залишили чоловіка "трохи пожити" у своїх знайомих. Олександру довелося жити на горищі близько півтора місяці. Їжу приносили раз на три дні.

За словами начальника київського обласного главка генерала-майора міліції Костянтина Сапка, звільнили чоловіка з полону працівники карного розшуку завдяки отриманій оперативній інформації. Наразі Олександр проходить реабілітацію.

На сьогоднішній день один із зловмисників затриманий та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання, другий підозрюваний циганської національності - у розшуку.

Всіх, кому що-небудь відомо про місцезнаходження даної особи, просимо звернутися за телефонами: 8(044)281-72-03 або 102.


Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Цигани три місяці били пенсіонера, поки той не відписав їм квартиру (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути